Никола Цолов с разочароващ край на сезона във Формула 3


Никола Цолов с разочароващ край на сезона във Формула 3
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

545 0

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, завърши сезон 2024 на 19-о място в основното състезание на пистата "Монца" в Италия, с което се сложи край на кампанията.

Представянето на Никола Цолов

Още: "Нямам обяснение": Ядосаният Макс Верстапен отново обвини Ред Бул

Българският пилот на "ART Grand Prix" завърши своя втори сезон в този състезателен клас на 11-то място в общото класиране, събирайки 75 точки. Въпреки че сезонът включва 20 състезания, българинът участва в 18 от тях, тъй като беше наказан и пропусна предпоследния кръг на пистата "Спа" в Белгия. Въпреки това, той успя да спечели три победи, като само британецът Арвид Линдблад постигна повече с четири победи, но остана четвърти в крайното класиране след серия от незадоволителни резултати в края на сезона.

Никола Цолов приключи сезон 2024 във Формула 3

Французинът Сами Мегетуниф спечели днешното състезание на "Монца", като премина 22-те обиколки за 39 минути и 58.179 секунди. Това бе вторият му успех за сезона, който му осигури осмо място в крайното класиране с 84 точки, изпреварвайки и българския пилот. Българинът не успя да добави нови точки, след като завърши 19-ти, с изоставане от 26.469 секунди, което го остави извън зоната на точките.

Шампионът на сезона стана италианецът Леонардо Форнароли, който финишира трети в състезанието. Той успя да се пребори за последното място на подиума с австралиеца Крисчън Менсъл в последните завои, с което спечели 15 точки и изпревари своя сънародник Габриеле Мини с две точки. Мини завърши втори след Мегетуниф и щеше да стане шампион, ако Менсъл бе запазил третото място.

Кошмарен Макс Верстапен се сблъска с реалността в квалификацията за Гран При на Италия

Без изненади: Мерцедес обяви официално наследника на Люис Хамилтън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички