Промоутърът на Кобрата захапа мениджъра на Кличко


Промоутърът на Кобрата захапа мениджъра на Кличко

3726 0

"Бенте е много неуверен в себе си човек и затова създава екстремни ситуации. Няма как да воюва с нас, защото при всички положения ще загуби". Това коментира Крис Майер. Той е управител на промоутърската компания Sauerland Event - агенцията на българската звезда при тежките професионални боксьори Кубрат Пулев. Майер разказа за проблемите, възникнали при сключването на договора за бой между Кобрата и шампиона в три версии при тежките професионалисти Владимир Кличко. Майер също така отговори на въпроса за това, дали неговата фирма води война с Klitschko Management Group (KMG). Както е известно, Кобрата загуби с нокаут в петия рунд мача си за световната титла срещу Владимир Кличко. Двубоят беше съпроводен от множество скандали, обвинения и накрая и съдебно дело.

- Промоутърът на Кличко - Бернд Бенте каза, че още от началото не може с вас да се договори по нито един въпрос, свързан с боя на Владимир с Пулев.

- Той говори тези неща, защото отказахме да играем по свирката му. Но това не означава, че не бяхме готови на компромиси. Аз съм в боксовия бизнес вече 18 години и съм се договарял с всички. Просто понякога възниква паричен въпрос и се провеждат търгове. В подобна ситуация следва да се ръководим от правилата на федерацията. Разликата между нас и промоутърите на болшинството боксьори, с които се е срещал Кличко, се заключава в това, че ние имаме достъп до пазара за телевизионни права. И затова ние не се съгласяваме на първото предложение за сума. И ако сумата не ни устройва, отиваме на търг.

- Чух, че между вашата компания и фирмата на Кличко не е сключен директен договор, а е действало някакво типово съглашение от IBF. Вярно ли е това?

- И да, и не. В случай на търг, ако двете страни не могат да се договорят, IBF предлага стандартен контракт. И той беше сключен директно между промотърската компания KMG и боксьора Кубрат Пулев. Ние също подписахме този документ като представители на Пулев.

- Доколко в тази ситуация са защитени правата на боксьора?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

- Дотолкова доколкото позволяват правилата на Международната боксова федерация. Благодарение на тях ние намерихме с KMG обща почва за сътрудничество, а на IBF се падна да планира организационните моменти - в частност колко наши представители може да се намират в определените места, колко билета сме длъжни да получим и т.н. Заради това получихме минимално количество билети.

- Може ли да кажем, че между Sauerland Event и Klitschko Management Group има война?

- Не, Бенте не е способен да воюва с нас, или във всеки случай, ще загуби. Всъщност, той е много неуверен в себе си човек. И точно заради тази негова слабост създава подобни екстремни ситуации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички