19-годишният Меншик имаше какво да каже за Григор Димитров, след като го изхвърли от Шанхай


19-годишният Меншик имаше какво да каже за Григор Димитров, след като го изхвърли от Шанхай
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1127 0

Якуб Меншик бе изключително щастлив от достигането си до четвъртфиналната фаза на силния турнир в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". 19-годишният чех преодоля Григор Димитров за целта, а следващото изпитание пред него е легендата Новак Джокович. Ето какво сподели по този повод Меншик:

Меншик коментира победата над Гришо и предстоящия мач с Джокович

"Повече от развълнуван съм. Вълнение е прекалено слаба дума за емоциите, които изпитвам в момента. Това е сбъдната мечта за мен. Беше много тежък мач от психологическа гледна точка, защото имаше много възходи и падения. Григор е страхотен играч и срещу него трябва да се бориш за всяка една точка.

Трудно е да запазиш концентрацията си през цялото време в подобни битки и съм много щастлив, че спечелих, но мачът ми коства изключително голямо количество от енергията ми. Друга сбъдната мечта е да изляза в следващия кръг срещу Джокович, защото започнах да играя тенис именно заради него. Той вече беше на върха в спорта, когато започнах да играя тенис и още тогава осъзнавах колко е добър и му се възхищавах.

Той печелеше много титли от Големия шлем, а сега нещата не са много по-различни и е невероятно, че все още играе и ще имам шанса да се изправя срещу него. Наистина съм щастлив, че това ще се случи и предстои да видим на какво ниво ще бъда в петък" - сподели Меншик след успеха над българина. А с какви пари си тръгна Григор Димитров от Шанхай?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички