Браво: Любимата бивша на Григор Димитров официално влиза в Залата на славата


Браво: Любимата бивша на Григор Димитров официално влиза в Залата на славата
Снимка: снимки: Getty Images/Guliver; колаж: SportLive.bg

660 0

Първата официално потвърдена голяма любов на Григор Димитров - Мария Шарапова, получи страхотни новини. Тя ще бъде приета в Залата на славата в тениса през август следващата година (заедно с нея тогава ще влязат и близнаците Боб и Майк Брайън). Рускинята е бивша номер 1 в света с 5 титли от Големия шлем (и общо 36 трофея), като е една от едва 10-те дами, които са печелили кариерен Голям шлем. Братята Брайън пък са най-успешният тандем в тенис с 16 "мейджъра" и 438 седмици на върха в ранглистата.

Мария Шарапова влиза в "Залата на славата"

Избирането за член на "Залата на славата“ става чрез процес на избори, в които се включват водещи журналисти, историци и настоящи членове на залата. За шеста година феновете също имаха шанса да гласуват, като техните гласове за Шарапова ѝ дадоха допълнителни бонус точки. Даниел Нестор бе този, който не получи одобрение за влизане в елитната група.

Защо една от най-красивите тенисистки знае наизуст думите на Шарапова за Гришо в автобиографията ѝ?

"Отвъд техните исторически постижения на корта, клас 2025 оказа много дълбоко въздействие върху тениса и вдъхнови много поколения фенове по целия свят. Очакваме с нетърпение да отпразнуваме тяхното влизане в Нюпорт през следващата година" – каза президентът на Международната зала на славата и неин член от 2017-а Ким Клайстерс.

"След оттеглянето много рядко се замисляте за миналото си, защото бързо продължавате напред с житейските отговорности. Това е невероятно признание. Много благодаря на Залата на славата и на гласувалите“ – каза Шарапова.

Още: Новак Джокович аут от Париж: 2 огромни плюса за Григор Димитров - място в топ 8 и финалния Мастърс е възможно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички