Факт, който изглежда нереален: Григор Димитров с антирекорд, датиращ от 1973-та - и то на любимата му трева


Факт, който изглежда нереален: Григор Димитров с антирекорд, датиращ от 1973-та - и то на любимата му трева
Снимка: Getty Images

2402 0

Григор Димитров потегли с убедителна победа на тазгодишното издание на Уимбълдън. На любимия си турнир 33-годишният хасковлия надделя с 6:3, 6:4, 7:5 за по-малко от два часа игра срещу 56-ия в световната ранглиста Душан Лайович.

Гришо ще опита да предостави добро представяне на третия за годината турнир от Големия шлем, за да запази мястото си в топ 10 в света. Именно с тази му позиция е свързан доста интересен факт, който изглежда като нереален.

Григор Димитров с изненадващ антирекорд в тениса

Още: Браво! Григор Димитров би сърбин на старта на Уимбълдън - наказателна акция от сервиси

Григор Димитров на Уимбълдън

Opta, които са специализирани в статистическите данни, съобщи, че успехът за Димитров над Лайович е бил едва третата му победа на трева, докато заема място в топ 10 на ранглистата. И ако се доверяваме сляпо на този факт, то това значи, че в Куинс срещу Адриан Манарино е била едва втората му такава.

Въпреки че престижните турнири на трева са значително по-малко, отколкото тези на хард и на клей, това е любимата настилка за Григор.

Оказва се обаче, че няма друг тенисист от 1973 година насам, който докато е в топ 10 на света, има изиграни 5 или повече мача на трева, но има по-малко победи от Григор. Равен на българина по този показател е Каспър Рууд, който малко след Гришо също записа своя трети успех (3:0 над Алекс Болт).

Още: Издуха Джокович - вече мечтае да стигне Федерер: Светът говори за Григор Димитров и постижението му

В следващия кръг Димитров се изправя срещу Шанг Джунченг. Китаецът победи Кристиан Гарин с 3:0 и се превърна в първия азиатски тийнейджър с победа в основната схема на Уимбълдън при мъжете след Рамеш Кришнан през 1980 година. Самият Григор Димитров призна за изпитани болки по време на успеха над Душан Лайович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички