Григор Димитров - Андрей Рубльов по ТВ: Кога и къде да гледаме мача на Гришо от US Open?


Григор Димитров - Андрей Рубльов по ТВ: Кога и къде да гледаме мача на Гришо от US Open?
Снимка: Getty Images

7654 0

От началото на US Open Григор Димитров играе почти съвършен тенис, като не е загубил нито един сет и е един от тенисистите с най-малко прекарани часове по кортовете на "Флашинг Медоус". 

За пръв път ще се изправи на осминафинал в турнира от 4 години насам, а след отпадането на Новак Джокович половината на българина е широко отворена за продължителен престой в турнира. 

За място на 1/4-финалите Гришо ще спори с Андрей Рубльов - негов добър приятел и действащ №6 в света. И именно руснакът е лек фаворит в срещата. 

Димитров срещу Рубльов в спор за място в топ 8 на US Open

Кога е мачът на Григор Димитров? 

Битката на родния представител е първа за деня в неделя (1-ви септември), като мачът ще започне в 19:00 часа българско време (12:00 часа местно време). 

Къде можем да гледаме мача на Гришо? 

За пръв път през тази кампания, Димитров ще играе на централния корт "Артър Аш", след като беше "избутан" на страничните кортове в първите 3 кръга. Предвид факта, че това е първият сблъсък между представители на топ 10, организаторите решиха двамата приятели да играят на най-големия стадион в комплекса. 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Григор се намира във вълшебна форма след контузията

Това автоматично означава, че мачът ще влезе в ефира на Евроспорт 1 (или Евроспорт 2). Досега, по-голямата част от мачовете бяха излъчени в платформата MAX, която срещу абонамент предлага достъп до редица спортни събития. 

Всеки, който не може да гледа мача, може да следи битката Григор Димитров - Андрей Рубльов НА ЖИВО в Sportlive.bg. 

Съперничеството между Димитров и Рубльов 

Руснакът има лек превес в сблъсъците между двамата - 4 срещу 5 в полза на Рубльов. Двамата са се срещали два пъти на турнири от Големия шлем - веднъж в САЩ (през 2017 - победа за Рубльов с 3:0) веднъж в Австралия (2018 година и победа за Димитров). 

Интересен факт е, че през 2017 година в Мелбърн Гришо е считан за един от фаворитите и е поставен под №7, но губи още в първия кръг. 

Ако не броим разменените победи с по 1:0 на приятелския турнир в ОАЕ в края на миналата година, последният двубой между двамата беше през 2023 година на Мастърс турнира в Шанхай - 0:2 в полза на Рубльов в полуфиналите. 

Димитров - Рубльов е най-интересният мач в програмата на US Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички