Григор Димитров бе на ръба: Избегна лоша участ, която го срина преди близо 2 години


Григор Димитров бе на ръба: Избегна лоша участ, която го срина преди близо 2 години
Снимка: Getty Images

4575 0

Григор Димитров победи Йошихито Нишиока с 2:0 сета и потегли успешно на петия пореден турнир от сериите "Мастърс 1000", на който участва. Първата ракета на България е абсолютен фаворит и в третия кръг, където ще премери сили с Терънс Атман (номер 137 в света).

Успехът над японеца обаче е ценен не само заради продължаването напред в надпреварата. За първи път през този сезон Григор бе допуснал две поредни поражения - след като за първи път за 2024-та допусна и загуба в първия си мач на даден турнир (след отпадането от Якуб Меншик в Мадрид).

За въпросния мач със суперталанта на Чехия Димитров призна впоследствие и че е имал проблем и не е усещал добре тялото си. Преди тази загуба пък отстъпи в гладиаторски дуел с Холгер Руне на 1/8-финалите в Монте Каро.

Григор Димитров избегна кошмарна серия, каквато не е виждал от 2022 година

Така преди сблъсъка с Нишиока имаше две победи и две загуби на клей за кампанията. Освен това за първи път от август миналата година бе допуснал две поредни поражения (тогава губи от Даниел Еванс на полуфиналите във Вашингтон и на старта в Синсинати от Александър Зверев).

Там някъде Димитров влезе и в страхотната форма, която демонстрира и до днес. С това си подобри ранкирането и си осигуряваше по-лесни поне на хартия жребии за турнирите. Сега обаче бе пред угрозата да загуби три поредни мача за първи път от близо две години насам.

Григор Димитров избегна лоша серия от 2022 година

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

За последно това се случи през септември и октомври 2022-ра година. Тогава всичко започва с изненадващо поражение с 0:3 от Накашима във втория кръг от US Open, продължи със загуба в първия мач на Sofia Open (с 0:2 от Иля Ивашка), а след това бе победен и от Иржи Лехечка с 1:2 на старта в Стокхолм.

Любопитното е, че преди тая негативна серия той постигна успех над Стив Джонсън в първия кръг на US Open - а преди тази победа отново бе в тежка серия от три поредни загуби (и така общо цели 6 загуби в 7 мача).

Тогава пък поредицата се състоя през август - загуба във втория му мач в Монреал (с 0:2 от Алекс де Минор), поражение на старта в Синсинати (с 0:2 от Денис Шаповалов) и отказване в мач срещу Доминик Тийм на старта в Уинстън-Сейлъм (българинът водеше с 6:0, 2:4, но изпита проблеми и се отказа).

Към момента за годината Гришо има 22 победи и 7 загуби. Наскоро пък Григор Димитров каза болезнената истина на Джокович и на Надал: Рафа го прие, но Ноле?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички