Григор Димитров - Душан Лайович по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме старта на Гришо на Уимбълдън?


Григор Димитров - Душан Лайович по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме старта на Гришо на Уимбълдън?
Снимка: Getty Images

10877 0

Григор Димитров научи жребия си за Уимбълдън. На любимата си настилка, на любимия си турнир - първата ракета на България ще стартира срещу 33-годишния сърбин Душан Лайович (на 30 юни навършва 34), който се намира под номер 56 в световната ранглиста.

Мачовете между Григор Димитров и Душан Лайович до момента

Това ще бъде първи дуел между тях на трева, като до момента са имали три сблъсъка помежду си. Два пъти на харт (2016 в Ченгду - 2:0 за българина и 2018 в Пекин - 2:1 за Лайович), както и един пъти на клей (2022 в Монако - 2:1 за Гришо). През 2020 играят демонстративен мач, като отново Гришо надделява след 2:1.

Още: Бивш тенисист разказа как Григор Димитров го е игнорирал, след като е влязъл в топ 20

Така само в първия им пряк сблъсък загубилият не печели сет. На Уимбълдън 2024 обаче ще бъде първият случай, в който двамата ще премерят сили на турнир от Големия шлем (както и на трева).

Жребият бе благосклонен към Димитров, ако гледаме първите мачове, защото при успех ще се изправи срещу Кристиан Гарин или Юнченг Шанг във втори кръг, а в трети потенциално най-тежкият му опонент е Адриан Манарино.

След това обаче са възможно най-тежките препятствия, защото попадна в четвъртината на световните номер 1 и 5 - съответно Яник Синер и Даниил Медведев. Може да срещне руснака на осминафинал, а италианеца на четвъртфинал.

Кога започва Григор Димитров на Уимбълдън?

Още: Бивш колега изненада: 18-годишният Григор Димитров ми се похвали, че Шарапова го харесва

Григор Димитров срещу Душан Лайович на Уимбълдън

В понеделник (1 юли) започват срещите от основната схема, като ще се състоят мачовете от горната половина на схемата при мъжете, както и от долната половина при жените. Гришо попадна в горната половина, което означава, че ще започне в понеделник, когато ще видим в действие още имена като Яник Синер, Карлос Алкарас и Даниил Медведев.

Коя телевизия ще излъчва Григор Димитров - Душан Лайович на Уимбълдън?

Още: "Слухове със Серина Уилямс, връзка с Мария Шарапова": Григор Димитров за "горчивите" уроци в живота

Срещите и на този турнир от Големия шлем ще бъдат предавани пряко от Eurosport. Не е сигурно дали първите мачове на Григор ще бъдат излъчвани по Eurosport 1 или по Eurosport 2, или ще могат да бъдат гледани само при Eurosport Player (където ще се предават всички мачове), като това зависи най-вече от това колко по-високо ранкирани играчи при мъжете и жените ще играят по същото време, по което и българина. Все пак всеки един двубой на Григор Димитров на Уимбълдън ще можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

"7-8 месеца се съвземах, мислех, че невидими сили ме победиха": Григор Димитров посочи най-кошмарната си загуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички