Григор Димитров: Тенисът спаси живота ми в няколко момента, няколко пъти бях на ръба да се откажа


Григор Димитров: Тенисът спаси живота ми в няколко момента, няколко пъти бях на ръба да се откажа
Снимка: Getty Images

7235 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде обширно интервю, в което говори за своя професионален път в тениса и докъде може да стигне след възраждането на неговата игра в последната година. Според него е важно всеки непрестанно да си поставя нови цели, да бъде гъвкав и разнообразен, за да бъде успешен.

"Когато си бил в Тура толкова много години, не можеш да бъдеш твърде линеен, трябва да имаш разнообразно представяне, което ти помага да останеш свеж, за да се подобряваш, да намираш нови цели, да имаш повече ентусиазъм да го правиш всеки ден. Никой не се събужда всеки ден с мисълта, че сме много развълнувани да правим, каквото останалите. Всички ние имаме своите моменти на спад заради различни ситуации, пред които сме изправени.

Григор Димитров е откровен за изпитанията, които е имал пред себе си

Все повече обаче обръщам внимание на това кой имам до себе си. Много съм педантичен с подбора на хората около мен, просто защото много пазя собствената си енергия и в същото време искам да съм сигурен, че когато изляза на корта, ще бъда 100% подготвен. Не знам колко време ми остава, за да продължа да правя това, което правя, но искам да съм сигурен, че всеки път, когато излизам, съм подготвен", сподели Гришо в интервю за бившата му академия "Емилиано Санчес".

Още: Абонат на Григор Димитров впечатли с извънземно отиграване! (ВИДЕО)

Той обърна повече внимание на тежките моменти в кариерата ми. "Наскоро коментирах в други интервюта, че тенисът спаси живота ми в няколко момента. Няколко пъти бях на ръба да приключа и не ме е страх, или срам да го кажа. Имах големи спадове, огромни спадове в кариерата си, когато си мислех, че нищо не може да ме измъкне оттам. Но тенисът все още беше там с мен. И винаги ще бъде там. Това е стълбът, който ми е дал всичко, от живота ми до дисциплина, до срещи с хора, до това да съм в тенис академия, до познаване на различни култури, до финанси".

Едно от най-сложните неща за постигане на корта

Според него да си психологически устойчив е едно от най-сложните и трудни неща за правене. "В нашия спорт трябва да се изправим пред следващата точка. Така е. И трябва да мислим възможно най-бързо, за да преминем към следващата.  Винаги казвам, че каквото и да предстои, не се борете с него. Колкото повече се опитваме да се борим с него, толкова повече се сблъскваме със стена. Но всичко това идва с опита, с начина, по който сте се справяли с големи поражения и големи победи. Понякога помня големите си поражения повече от големите си победи, защото там мислиш какво да направиш по-добре следващия път, върху какво да работиш. Това е един вид бариера, която се пробива и в същото време има упоритост. Ако не опитате, никога няма да разберете. Тенисът не е спринт. На корта съм от 15 години и мисля, че това е повече маратон". А Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Още: Слънцето попречило на Фриц в драматичен момент, който успя да измъкне Григор Димитров

Неприятно: Григор Димитров сам се би - 13-ият в света надделя в странен мач (ВИДЕО)

Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички