Григор Димитров влезе в режим "самоунищожение"


Григор Димитров влезе в режим "самоунищожение"
Снимка: GettyImages

5816 0

Въпреки че физически проблеми отказаха Григор Димитров на US Open, имаше немалко критики за играта му в началото на мача срещу Франсис Тиафо. 

Както е известно, родният представител се отказа от мача в 4-тия сет, но още в началото изглеждаше, че ще има много тежка вечер в Ню Йорк. Той се представи далеч от нивото си в първите сет и половина, като си спечели немалко упреци за представянето. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отчаянието, което се настани у Григор Димитров след контузията (СНИМКИ)

Григор Димитров беше физически неспособен да играе в 1/4-финала на US Open

Саморазрушението на Гришо 

Едно от най-уважаваните имена в тенис журналистиката - Жозе Моргадо, избухна с публикация, че Гришо се е подложил на разрушение в началото на двубоя срещу Тиафо. 

"Григор Димитров влезе в режим саморазрушение. Има най-добрия си шанс да стигне до финал на турнир от Големия шлем. На 33 години. Трудно е да се гледа как се срина по този начин", написа в средата на втория сет журналистът при резултат 3:6, 1:3 за американския представител. 

Възход в играта и последвалата контузия

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Веднага след съобщението Димитров вдигна оборотите, като заигра на предела на силите си, въпреки че от самото начало имаше физически проблеми. Той не само изравни при пробивите, но успя да вземе и втория сет след тайбрек. В средата на третия сет обаче Димитров усети сериозни болки в левия крак - същият, който го извади от игра на "Уимбълдън" срещу Медведев. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Не 1, не 2, не 3, а цели 4 невъзможни удара на Гришо в 1/4-финала на US Open

Григор Димитров даде всичко от себе си въпреки болките

Полетът на Гришо във втория сет беше отчетен от Моргадо, който дори отчете, че бекхендът в 30-те минути след първия му "туит" е магически. Но веднага след пробива в третия сет журналистът видя, че мачът приключва заради физическото състояние на българина. 

"Димитров едва се движи. Дори не може да скочи за сервис. Не може нито да се движи, нито да сервира. Това е тъжно - каза на екипа си, че всичко е приключило, но не иска да се откаже на втори пореден турнир от Големия шлем. Целият му щаб го съветва да се оттегли", написа Моргадо в няколко последователни публикации. 

Контузията все още не се знае как ще се отрази на българина, но все пак малко утешение за Григор Димитров е колосалният чек, с който си тръгва от US Open

ВИЖТЕ ОЩЕОтчаянието, което се настани у Григор Димитров след контузията (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички