Григор за тайната на дългата кариера и ключа към успешната година в тениса


Григор за тайната на дългата кариера и ключа към успешната година в тениса
Снимка: GettyImages

1650 0

Първата ракета на България - Григор Димитров, прие с усмивка въпроса как приема факта, че е останал най-зрелият играч в схемата на US Open 2024. Снощи хасковлията победи Андрей Рубльов в осминафиналите и се класира на четвъртфинал в Ню Йорк.

"Чувствам се много зрял"

"Да, чувствам се много зрял, хаха! Всеки ден е битка. Сега всичко се свежда до моя опит. Всеки знае как да играе тенис добре, всичко се решава от няколко точки. Това се случи днес: няколко точки в петия сет бяха достатъчни за победа. Всеки следващ мач ще бъде по-труден. Опитвам се да се съсредоточа върху себе си и играта си", посочи той в интервюто си след корта.

Гришо показа голяма психологическа зрялост

За тайната на дългата кариера

Запитан каква е тайната на дългата кариера, Димитров заяви: "Няма тайна. Това, което мога да заявя категорично, е, че никога не спрях да вярвам в себе си и възможностите си. Постоянството е ключово за кариерата на един тенисист. Много е важно, когато съмненията започнат да нарастват, да спечелиш тази битка със себе си и да излезеш от нея по-силен".

Още: Чакаха Екин-Су, но... Бивша гледа Гришо срещу Рубльов на живо в Ню Йорк (СНИМКА)

Григор е научил важен урок в спорта и тениса

"Все още имам лоши дни, но с годините се научих да не се поставям под твърде голямо напрежение. Израснах много като играч и трябваше да направя множество саможертви, за да постигна добър баланс между личния и професионалния си живот. Имам прекрасно семейство и фантастичен екип, които винаги ми казват нещата такива, каквито са. Уча се от тях всеки ден", продължи Григор след успеха.

За мача с Рубльов

"Мачът беше труден и изпитах всичко възможно. След първите два сета можеше да се случи всичко. Бях изморен, но начинът, по който спечелих втория сет, ми даде увереност. Знаех, че той ще вдигне нивото и затова ще трябва да разпределя правилно силите си и да чакам добра възможност. Тя дойде в петия сет и, за щастие, успях да се възползвам от нея", бяха думите му за двубоя с неговия добър приятел. А ето кой голям шампион е помогнал на Григор за успеха

На прага на отпадането и на един крак: Григор Димитров сътвори чудо и е в топ 8 на US Open

Ужасяващо: Проблем с дясното коляно за Григор Димитров на US Open

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички