Клара Бюрел от Франция обърна Виктория Томова и ѝ "върза геврек" - без първата ни ракета в Мадрид, засега


Клара Бюрел от Франция обърна Виктория Томова и ѝ "върза геврек" - без първата ни ракета в Мадрид, засега
Снимка: Getty Images

1484 0

Първата ракета на България в женския тенис - Виктория Томова (№73), не успя да си гарантира място в основната схема на турнира на WTA 1000 в Мадрид, след като допусна обрат в последния кръг от квалификациите и загуби от световната №109 от Франция - Клара Бюрел.

Въпреки че поведе в резултата, 28-годишната ни тенисистка отстъпи с 1:2 сета (6:1, 3:6, 0:6), а двубоят продължи 1 час и 29 минути!

Преди днес двете никога не се бяха изправяли една срещу друга, а Вики влезе ударно в мача и спечели първия сет с 6:1 за едва 24 минути, осъществявайки три пробива и допускайки един. 

Вторият сет също започна по прекрасен начин за българката - тя проби подаването на Бюрел, а след това затвърди брейка за аванс от 2:0. 22-годишната французойка обаче се стегна и не само върна пробива, а се отчете и с втори за 5:3 в своя полза и след това затвори частта на собствен сервис. 

Заключителният трети сет се разви по възможно най-лошия сценарий за Томова - загубен сервис и ранно изоставане с 0:2. Клара Бюрел усети своя момент, осъществи още два брейка и в крайна сметка записа "геврек", затваряйки мача с 6:0.

!Сега единственият шанс на Вики Томова да продължи напред към основната схема на турнира в Мадрид е като "щастлива губеща" (при отказ на някоя от заявените в схемата тенисистки).

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Гергана Топалова спечели българско дерби в Истанбул!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички