Контузия спря Гришо на осминафинал във Вашингтон (СНИМКА)


Контузия спря Гришо на осминафинал във Вашингтон (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

1349 0

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на тенис турнира във Вашингтон след загуба с 3-6, 1-6, 3-6 от американеца Стийв Джонсън. Българинът изигра страхотен втори сет, но не успя да се добере до обрат, след като явно изпитваше и здравословен проблем в дясното рамо.

Един пробив реши първия сет. С ретур уинър от форхенд Джонсън стигна до 15-40 и осъществи още първия си брейкбол след грешка на Димитров, повеждайки с 2-0. Американецът сервираше много добре и затрудняваше максимално Гришо.

Димитров записа убедителен гейм за 2-4, след което за първи път успя да притисне Джонсън на негов сервис, но не и да достигне до точка за връщане на пробива. Американецът не изпусна аванса си и приключи сета за по-малко от половин час.

Във втората част обаче Григор излезе преобразен. Той спечели откриващия гейм, след което проби на нула. Ключово се оказа затвърждаването на пробива, след като Димитров навакса изоставане от 0-40 за 3-0.

Постепенно българинът покачи процента си спечелени точки на първи сервис и стабилизира значително представянето си. Нов пробив за 5-1 означаваше, че Григор ще сервира за изравняване на сетовете и навакса изоставане от 0-30, за да прати мача в решителна част.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Междувременно, Димитров изпитваше проблеми с дясното рамо и често в почивките се налагаше да бъде масажиран. Българинът все пак пръв се добра до точка за пробив в третия гейм, но Джонсън удържа подаването си. Малко по-късно обаче американецът вдигна оборотите и проби за 4-2, след което затвърди и бе на един гейм от победата. Григор удържа на три мачбола, за да се задържи в двубоя за 3-5, но след това американецът приключи всичко на свой сервис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички