Най-болезнената загуба на Григор Димитров на Australian Open: 5 часа, 3 мачбола и пропуснат финал (ВИДЕО)


Най-болезнената загуба на Григор Димитров на Australian Open: 5 часа, 3 мачбола и пропуснат финал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

35356 0

Григор Димитров се насочва към първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Първата ракета на България ще започне срещу Мартон Фучович, а очакванията към Гришо са големи. Предвид страхотната му форма и предвид спечелената титла за старт на годината (в Бризбън).

Надеждите са той (поне) да повтори незабравимото си представяне от 2017 година, когато игра полуфинал в Австралия. Той остана на косъм и от финал на турнир от Големия шлем - нещо, което никога не е достигал.

Григор Димитров и приказката на Australian Open 2017

Още: И дъщеря на тенис легенди се прехласна по Григор Димитров след титлата му в Бризбън

Тогава се справи последователно с Кристофър О'Конъл (3:0), Чунг Хьон (3:1), Ришар Гаске (3:0), Денис Истомин (3:1) и Давид Гофен (3:0). За да дойде един от най-епичните мачове за годината - полуфиналът му срещу... Рафаел Надал.

Дуелът между тях продължава 4 часа и 56 минути. Григор записва много повече асове от испанската легенда - 22 срещу 8, като допуска и повече двойни грешки - 5 срещу 3. Процентът му вкаран първи сервис обаче е по-нисък - 69% срещу 74%.

Григор Димитров в прегръдка с Рафаел Надал

Димитров стига до цели 16 точки за пробив, от които обаче се възползва само от 4 (Надал спасява 75% от точките за пробив). От другата страна пък Рафа стига до 13 шанса, като реализира 5 от тях (Гришо се справя с 62%).

Епичният полуфинал между Григор Димитров и Рафаел Надал

Още: "Кралицата на корта", която имаше връзка с Григор, със специални думи за Димитров

Двамата стигат до решаващ пети сет, след като преди това са изиграли и два тайбрека. Испанецът на два пъти повежда в сетовете (първо след 3:6, а след това след 6:7(5), но и в двата случая българинът изравнява (7:5 и 7:6(4).

А в тайбрека драмата е пълна. Надал пробива в деветия гейм, повежда с 5:4 и сервира за спечелването на мача. Първо, при 30:30 съдията на линията отсъжда сервиса му в аут. Съдията на стола се намесва и поправя решението, като отсъжда топката за добра.

Григор Димитров и Рафаел Надал се поздравяват

Григор оспорва, но "ястребовото око" показва, че топката закача аутлинията. Надал обаче не само че не реализира първия си мачбол, но пропуска и втори такъв. Димитров обаче така и не стига до точка за връщане на пробива, а от третия път Рафа стига до успеха след бекхенд по правата от българина, излязъл в аут.

Това е един от най-силните мачове в кариерата на Григор, като малшанс при някои ключови точки го лишава от мечтан финал. Впоследствие пък Рафаел Надал губи в спора за трофея срещу Роджър Федерер с 2:3 сета след 3 часа и 40 минути игра.

Още: Изумително: Григор Димитров e сред ТОП фаворитите за Australian Open, но има и неприятна изненада

Припомнете си епичния сблъсък на Гришо с Надал чрез видеата по-долу в материала (на първото можете да изгледате целия мач, а на второто - моментите от тайбрека в третия сет до края).

А какъв е пътят на българина в тазгодишното издание? Финал с Джокович: Потенциално най-трудните опоненти във всеки кръг за Григор Димитров на Australian Open.

Григор за новата контузия на Надал: Това е най-лошото, което може да се случи...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички