Нищо общо със София: Григор Димитров и Новак Джокович пред нов мач - но безпощаден и с огромен залог


Нищо общо със София: Григор Димитров и Новак Джокович пред нов мач - но безпощаден и с огромен залог
Снимка: Instagram.com/djokernole

1070 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи напред към третия кръг на силния турнир в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Там ще се изправи срещу намиращия се в чудесна форма Алексей Попирин, който неотдавна победи българина.

Нов мач между Григор Димитров и Новак Джокович се задава

Все пак Гришо ще бъде фаворит в мача, като това важи дори за 1/8-финалите. Потенциално там можеше да срещне имена като Андрей Рубльов и Франсиско Серундоло, но и двамата отпаднаха изненадващо още във втория кръг.

Така Якуб Меншик, справил се с Рубльов, и Александър Шевченко, отстранил Серундоло, ще мерят сили в третия кръг. А победителят от тях ще се изправи срещу Димитров или срещу Попирин на осминафиналите.

Вече на 1/4-финалите Григор може да има далеч по-тежък съперник, тъй като там потенциално може да срещне Новак Джокович. Потенциално най-тежкият опонент за сърбина до подобен мач с Григор би бил Франсис Тиафо.

Така пред първата ракета на България има всички предпоставки за това да осъществи добър пробив в турнира - поне до четвъртфиналите. Той заема 10-о място в ранглистата за годината, като още има шанс за топ 8 (осми е Джокович с 3310 точки, а Григор е с 2885). Така двамата дори могат да влязат в пряк спор за място на финалния турнир в Торино. Вижте как Григор Димитров довърши Зизу Бергс.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички