При рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари в Монте Карло


При рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари в Монте Карло
Снимка: Колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

106984 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите в Монте Карло. 32-годишният хасковлия отново изпрати силен турнир, но пропусна да се класира сред най-добрите 8, след като загуби в гладиаторски дуел срещу седмия в света Холгер Руне.

НЕСЕРИОЗНО: ПРАТИХА ГРИГОР ДИМИТРОВ В "ТРЕТА ГЛУХА" - РЕДОМ ДО "СЛАБАЦИ" И "АНОНИМНИЦИ

Важно е да се отбележи, че Гришо нямаше почти никакво време да се приготви за смяната на настилките от хард към клей, след като игра във финала на друг Мастърс турнир малко преди участието си в Монте Карло - а именно в Маями.

Самият Григор Димитров призна, че има проблем, какъвто никога не е имал преди. Въпреки това стартът е обнадеждаващ и голямата цел е деветият в света да е в оптимална форма за втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

Още: "Как може да го позволиш?": Димитров скочи на съдията заради грозна хитрина на Руне

Колко пари спечели Григор Димитров в Монте Карло?

Григор Димитров спечели много пари в Монте Карло

Гришо записа две победи на мястото, където живее вече от няколко години. Той победи Валентин Вашеро и Миомир Кецманович - и двамата с по 2:0 сета. В тази надпревара единствено първите 8 поставени почиваха в първи кръг, така че Григор започна още от първото стъпало (като 9-и поставен).

Той се класира до третия кръг, а с това си спечели малко над 80 хиляди евро (80 065). Покрай увеличения награден фонд спрямо миналия сезон, това са с 2,96% повече, отколкото щеше да вземе при отпадане на този етап в Монте Карло преди година.

Още: Само с 1 дума: От Монте Карло описаха Григор Димитров с термин от "старата школа" (ВИДЕО)

За първи път общият награден фонд на Мастърс-а в Монте Карло стига близо 6 милиона евро - 5 950 575. Големият победител в надпреварата пък ще прибере 919 075 евро, докато загубилият финала - 501 880 евро. И при двамата това е увеличение от 2,97% спрямо миналия сезон. А на този турнир Григор Димитров записа и точката на годината си до момента (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички