Шокиращото отпадане на Джокович прати тениса в нова, невиждана от 22 години, реалност


Шокиращото отпадане на Джокович прати тениса в нова, невиждана от 22 години, реалност
Снимка: GettyImages

2337 0

Отпадането на Новак Джокович от US Open изненада мнозина. Сърбинът, който игра финал на "Уимбълдън" и спечели златен медал от Игрите в Париж, не успя да преодолее третия кръг и се сбогува с надеждата си да вземе титла от Големия шлем през 2024 година. 

Бившият №1 в света изглежда не издържа най-вече физически, след като форсира завръщането си на корта след контузия и операция на коляното с цел да играе и на Олимпийските игри, и на двата оставащи турнира от Големия шлем. 

Добрата новина за Ноле е фактът, че сбъдна мечтата си и стана олимпийски първенец. Лошата е, че остава без титла от Шлема за пръв път от 2017 година. Не само това, но и с неговата загуба от Попирин се очерта нов феномен в мъжкия тенис, който не сме виждали от 22 години. 

Ерата

2002 година - последната без титла за "светата троица" 

Трябва да се върнем до 2002, за да намерим година, в която нито един измежду Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не печели титла от Големия шлем. 

Доминацията им в тениса започва от 2003 година, когато Федерер печели първата си титла от "голямата четворка" - Уимбълдън. Тогава на 21-годишна възраст, Роджър печели срещу Марк Филипусис в Лондон и започва своята доминация в световния тенис. Интересен факт - Рафаел Надал дебютира в турнир от Големия шлем именно на този турнир. 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

През следващата година той печели 3 от 4-те големи титли (отпада на Ролан Гарос в третия кръг), а през 2005 година Надал печели първата си титла от Шлема - именно на кортовете в Париж. 

През 2006 и 2007 година Федерер (3) и Надал (1) печелят всички титли от Шлема, а серията им е прекъсната през 2008 година, когато в Австралия първата си титла от "голямата четворка" печели Новак Джокович. 

В диапазона между 2004 и 2023 няма година, в която триото да има по-малко от 2 титли от Шлема. Легендарната серия обаче официално приключи на US Open 2024, тъй като Джокович отпадна в 3-ия кръг, Надал изобщо не взе участие, а Роджър Федерер отдавна се оттегли от тениса. 

Джокович бе без титла от Шлема за последно преди 7 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички