След късмета срещу Григор Димитров: Медведев би най-добрия в света в епичен мач на Уимбълдън (ВИДЕО)


След късмета срещу Григор Димитров: Медведев би най-добрия в света в епичен мач на Уимбълдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1888 0

След като не изхаби особено сили срещу Григор Димитров - Даниил Медведев се класира за полуфиналите на Уимбълдън, побеждавайки световния номер 1 в тениса Яник Синер. Двамата минаха през страхотна 4-часова битка, но в крайна сметка руснакът надделя с 3:2 сета (6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3 в отделните части за три часа и 54 минути игра). В спор за място на финала ще срещне победителя от двойката Карлос Алкарас - Томи Пол, които при края на този мач играеха при 1:1 сета.

Още: "Тежко е": Точните думи на Медведев към Григор Димитров на мрежата - секунди след кошмарния край на Уимбълдън

Даниил Медведев отстрани Яник Синер на Уимбълдън

Яник Синер загуби от Даниил Медведев на Уимбълдън

Петият в света допусна двуцифрен брой двойни грешки - цели 11 (срещу 4 за италианеца), като в същото време имаше и по-малко асове - 15 срещу 17. Въпреки това имаше по-висок процент вкаран първи сервис - 68% в сравнение със съперника - 65% (но и по-нисък процент спечелени точки на първи сервис - 76% срещу 80%). Синер имаше преимущество и при точките, спечелени на втори сервис - 53% срещу 48%.

Интересното е, че Медведев имаше и по-малко уинъри (55 срещу 61), както и по-голям брой допуснати непредизвикани грешки (49 срещу 45). Освен това Синер показа и по-добра успеваемост, макар и с малка разлика, при точките за пробив - реализирайки 3 от 6 срещу 3 от 7 за Медведев.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

В първия сет не се стигна до нито една точка за пробив и в крайна сметка логичният изход бе тайбрекът. В него си размениха куп минипробиви, като Медведев водеше с 6:5 при следващите два стои начални удара, но загуби и двата. Впоследствие и Синер пропусна сетбол, допускайки минипробив. Все пак при 8:7 успя да осъществи минипробив и да вземе частта.

Във втория сет Медведев проби още в третия гейм, като можеше да стигне и до по-категоричен успех, но в седмия лидерът в основната схема се измъкна след 15:40. Други точки за пробиви нямаше.

Руснакът проби в третия гейм и в третия сет, но този път не удържа до края и когато сервираше за частта, допусна пробив, печелейки само точка. Впоследствие все пак се измъкна в 12-ия гейм, отразявайки две точки за пробив. А след това спечели и тайбрека със 7:4.

В четвъртата част интрига нямаше, след като Синер проби два пъти в средата на сета. В петия сет пък Медведев взе преимущество и проби в четвъртия гейм, след като поведе с 0:40 и успя - макар и от третия опит. При затвърждаването на пробива цели пет пъти двамата стигнаха до дюс, но все пак Медведев така и не даде точка за пробив на Синер. След този пети гейм до края (общо четири гейма) посрещащите записаха общо една точка - и тя бе за Медведев (последните три гейма от мача бяха спечелени на 0 от подаващия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички