СТАРТ! Григор Димитров по ТВ: Къде да гледаме всички мачове на Гришо на трева?


СТАРТ! Григор Димитров по ТВ: Къде да гледаме всички мачове на Гришо на трева?
Снимка: Getty Images

23065 0

Сезонът на трева в тениса вече официално започна. А най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе на два турнира на любимата си настилка. Първият ще бъде в Куинс (ATP 500), а вторият - разбира се, че Уимбълдън (третият турнир за годината от Големия шлем).

Григор Димитров в Куинс и на Уимбълдън

Григор Димитров на Уимбълдън

Още: Обявиха защо Ализе Лим може да укроти Гришо, а Серина и Шарапова не успяха

И двете надпревари са любими за 33-годишния хасковлия, като и на двете може да се похвали с впечатляващи постижения. В Куинс Григор първо има полуфинал (2012), а след това и печели титлата през 2014-а. През 2017 пък отново играе на полуфинал.

На Уимбълдън пък най-бляскавото му постижение си остава полуфинала от 2014 година. Тогава българинът сломява на четвъртфиналите защитаващия титлата си Анди Мъри, и то с 3:0 сета. На полуфиналите обаче губи от Новак Джокович с 1:3 сета и два тайбрека за финал на мача. Впоследствие сърбинът триумфира с титлата след 3:2 срещу Роджър Федерер.

Първо ще се състои състезанието в Куинс, което ще започне на 17 юни и ще продължи до 23 юни. Припомняме, че преди година Гришо изненада всички с решението си да играе от квалификациите в турнира, за да трупа практика на трева. Тогава стигна до четвъртфиналите, където загуби от Карлос Алкарас.

Още: Какво предстои за Григор Димитров - има ли шанс да влезе в топ 5: Най-любимата му част от сезона

Именно испанецът е първи поставен в схемата, в която е и Алекс де Минор - още един по-високо ранкиран състезател от Димитров. Тейлър Фриц, Холгер Руне, Томи Пол, Бен Шелтън, Уго Юмбер, Анди Мъри, Карен Хачанов, Адриан Манарино, Себастиан Баес, Франсиско Серундоло са други имена, които ще участват.

И след това идва време за Уимбълдьн, който ще се проведе в периода 1-14 юли. През миналата година Григор игра осминафинал, който загуби от Холгер Руне. Все пак тогава стигна до втората седмица за трети път в кариерата си, както и за първи в последните шест години.

Невиждана сума пари: Григор Димитров спечели колосално богатство от Ролан Гарос

Къде да гледаме мачовете на Григор Димитров от Уимбълдън и от Куинс?

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Турнирът в Куинс ще бъде излъчван пряко по "Макс спорт 1", докато най-старият тенис турнир в света (Уимбълдън) ще можете да гледате по каналите на "Евроспорт". Освен това ще можете да следите всичките срещи на Григор Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg.

Бе до Григор Димитров през целия Ролан Гарос: Накрая му нанесе "удар под кръста"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички