Тенис НА ЖИВО: Григор Димитров - Томаш Махач 6:6, ТАЙБРЕК - върховна драма (ВИДЕО)


Тенис НА ЖИВО: Григор Димитров - Томаш Махач 6:6, ТАЙБРЕК - върховна драма (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1322 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за втория си двубой от надпреварата във Виена, част от сериите ATP 500. Негов опонент ще бъде един от двамата чехи, намиращи се в страхотна форма - Томаш Махач (номер 27 в световната ранглиста).

Двамата не са се срещали нито веднъж до този момент. Техният сблъсък бе поставен като втори на централния корт, където програмата започва в 14:30 часа българско време с мача между Лучиано Дардери и Джак Дрейпър. Това означава, че мачът на Гришо трябва да започне около 16:30 часа българско време. Ще можете да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Григор Димитров срещу Томаш Махач НА ЖИВО

*В този материал ще можете да следите развитието и на предния мач на корта и дали ще има някакво забавяне, за да сте наясно в колко точно часа ще започне Димитров.

*Точно в 14:40 часа започна мачът преди Гришо на корта - Дардери срещу Дрейпър. В 15:56 часа Дрейпър спечели битката срещу Дардери, побеждавайки го с 2:0 сета (7:5, 6:1). Следващият мач на корта е този на Григор Димитров! 

*Дуелът на Григор ще започне в 16:15 часа!

Първи сет

1:0 - Григор бе първият подаващ и поведе с 15:0 след грешка в мрежата на опонент. Резултатът бе изравнен след минаващ удар, който Димитров прецени в аут, но падна на линията. Непредизвикана грешка в аут от бекхенд за 30:15. При 30:30 последва ас, но след това и грешка от сечен бекхенд в мрежата за ДЮС. Бекхенд по правата в аут даде нов геймбол за Григор, но и той бе пропилян след хубав бекхенд смач с гръб към корта от чеха. И трети геймбол бе пропилян след сечен бекхенд по правата в аут. Ретур в аут даде четвърти шанс на Димитров, но последва и двойна гршека. След неуспешно воле от трудна позиция за българина се стигна и до точка за пробив, която бе неутрализирана след ретур в мрежата. Мощни сервиси все пак спечелиха грейма за Григор.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

1:1 - Григор притисна опонента и дочака грешка за 0:15. Последва обаче ас, а след това и бекхенд по правата в аут от трудна позиция от Григор - 15:30. Ретур на втори сервис в аут, а след това бекхендът на Димитров бе подложен на атака и накрая поддаде.

2:1 - бекхенд ретур на втори сервис в аут, а след това и лесна точка от сервис - 30:0. Махач бе притиснат, а българинът влизаше все по-навътре и накрая се поздрави с точката за 40:0. С ас подаването бе спечелено на 0.

2:2 - форхенд от трудна позиция за българина за 0:15. Мощен сервис и моментално воле след плитък ретур - 15:15. Непредизвикана грешка от Махач за 15:30, но резултатът отново бе изравнен след мощен форхенд по диагонала от чеха. Ретур в мрежата, а след това и контра-пие и подаването бе спечелено.

2:3 (пробив) - оспорвано и продължително разиграване приключи с форхенд в мрежата от Димитров (0:15). След това Махач показа впечатляваща защита и накрая дочака непредизвикана грешка от българина за 0:30. Последва ас, а след това и надстрелване, приключило с форхенд в аут от чеха - 30:30. Чудесен минаващ удар от Григор и Махач не се справи с дроп-волето, но след това чехът вкара впечатляващ бекхенд по правата - ДЮС. Махач се справи с къса от Димитров и пласира топка по много острия диагонал, за да стигне до точка за пробив. Филето на мрежата повдигна форхенд изпълнение от Григор и изкара топката в аут и пробивът бе факт.

3:3 - мощен форхенд уинър от Махач, но след това и непредизвикана грешка от форхенд - 15:15. Много красив бекхенд отвори разиграването за българина и въпреки неубедителна къса, накрая спечели играта на мрежата. Последва ас за 30:30, а след това и успешно излизане на мрежата (40:30). След две поредни двойни грешки се стигна до точка за пробив пред българина. Той излезе на мрежата, а минаващият удар бе в аут и така пробивът бе върнат.

4:3 - разнообразно и перфектно проведено разиграване от Григор пречупи опонента за 15:0, но след дълбок ретур, затруднил максимално българина, резултатът бе изравнен. Ретур в аут, а след това зрелищно разиграване по острите диагонали отиде в полза на Димитров - 40:15. След ас подаването бе спечелено.

4:4 - Махач поведе с 15:0, след като надигра Димитров на мрежата. Последва ас, но след това и непредизвикана грешка от форхенд - 30:15.  Два ретура в мрежата и геймът приключи.

5:4 - чехът поведе с 0:15, но последваха бомбени сервиси от Гришо и лесни и бързи точки, за да вземе подаването си.

5:5 - Махач излъга Димитров със сечен форхенд като реши да го прати по правата - 15:0. Последва непредизвикана грешка от форхенда на чеха, но следд това и ретур в аут - 30:15. Дойде и ас, а след нов бомбен сервис и безпроблемен форхенд уинър по диагонала.

6:5 - при 15:0 последва ретур в аут, а при 30:15 важен ас. Дълбок ретур принуди Григор да сбърка за 40:30, но все пак спечели подаването си след ретур на втори сервис в мрежата.

6:6 - чудесен дълбок ретур, а след това и мощен форхенд от Григор за 0:15. Доза късмет за Махач и две топки на линията, включително воле за 15:15, но след това неуспешно излизане на мрежата след чудесен форхенд минаващ удар от българина - 15:30. Последваха два аса, а след това и хубав форхенд по правата от чеха и подаването бе спечелено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички