Официално: Взеха крайно решение за Григор Димитров и мача му в Шанхай - не подлежи на промяна


Официално: Взеха крайно решение за Григор Димитров и мача му в Шанхай - не подлежи на промяна
Снимка: БГНЕС

2161 0

Днес, 6 октомври, най-добрият български тенисист Григор Димитров трябваше да довърши срещата си от втория кръг на силния турнир в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Двубоят му срещу намиращия се в топ форма Зизу Бергс започна вчера, но заради дъжд бе прекъснат във втория сет.

Мачът бе първи от програмата на корт Grandstand 2 и трябваше да бъде подновен в 7:30 часа българско време. Метеорологичните условия обаче не го позволиха, а и нямаше изгледи това да се промени през деня. След няколко планувани опита за подновяване кортът бе третиран и подсушаван, но дъждът не спираше и дуелът нямаше как да се състои. 

Около 13:15 часа българско време окончателно бе взето решението срещата на българина да бъде преместена за утре, понеделник (7 октомври). 

Иначе вчера Гришо взе първата част с 6:3, но във втората Бергс направи сериозни стъпки към изравняването на сетовете, като поведе с 30:15 точки при 4:2 гейма и свое подаване. 

Григор Димитров срещу Зизу Бергс пак бе отложен

*Мачът трябва да бъде подновен в 7:30 часа българско време, но неспирният дъжд не го позволява. На камерите се вижда, че периодично кортът бива подсушаван, но това не е гаранция, че поднояването наближава, тъй като в същото време се вижда, че хората не свалят чадърите си и изглежда сякаш вали доста сериозно.

На няколко пъти организаторите на хартия плануваха подновяването, но така и не се доближихме до това. Изгледите са срещата да не бъде подновена преди 13:30 часа! Ако случайно дъждът спре, ще се реагира мигновено и двамата ще опитат да подновят след бързо третиране на корта.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Прогнозата за времето е, че цял ден ще бъде дъждовно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички