След 48 часа чакане: Григор Димитров се завърна с гръм и трясък - разпиля нахъсания Зизу Бергс


След 48 часа чакане: Григор Димитров се завърна с гръм и трясък - разпиля нахъсания Зизу Бергс
Снимка: GettyImages

1106 0

Григор Димитров успя да спечели срещу Зизу Бергс в първия си мач на Мастърса в Шанхай. Гришо съумя да надделее с 2:1 сета (6:3, 3:6, 6:2 в отделните части). Двубоят бе отлаган два дни заради проливните дъждове в Китай, но в крайна сметка, българинът не загуби дух и победи мотивирания белгиец.

В съботния ден Гриши поведе с 6:3 на Бергс и изостана с 2:4 във втория сет, преди да завали и двубоят да бъде прекъснат. В неделя мачът трябваше да бъде продължен, но това не се случи - отново заради проливните дъждове.

Днешното доиграване обаче бе насрочено за Централния корт от организаторите на Мастърса, на който има покрив. Григор доигра втория сет, който загуби, но при третия не показа никаква милост, регистрирайки 3 пробива и си осигури място напред към 1/16-финалите в турнира.

Следващият опонент на Димитров ще бъде австралиецът Алексей Попирин, който пък се справи със сърбина Миомир Кецманович.

Григор Димитров победи Зизу Бергс

ВТОРИ СЕТ

2:5 - двубоят бе подновен със сервис на Бергс при 15:30 в негова полза. Белгиецът пласира страхотен форхенд по правата за 15:40. След това се стигна до грешка на Гришо и Зизу взе гейма. 

3:5 - със супер комбинация и слайс бекхенд Гришо взе първата точка - 15:0. Последваха две непредизвикани грешки от неговия опонент за 40:0. Гейм на 0 за Григор с новите топки.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

3:6 - удар право в мрежата на Гришо след мощен форхенд от Бергс - 0:15. Сервисите на белгиеца продължиха да затрудняват Гришо, две непредизвикани грешка и 0:40. Бергс се възползва от първия сетбол и се стигна до равенство при сетовете (1:1).

ТРЕТИ СЕТ

1:0 - Григор даде старт на сета със сервис и въпреки коварно подхлъзване пласира чудесно воле за 15:0. Последва чудесно разиграване, на което Гришо излезе на мрежата, за да направи резултата 30:15. Чудесен ас от българина и 40:15. Коварна къса топка и гейм за Димитров.

2:0 (ПРОБИВ) - два бързи сервиса от Бергс затрудниха Гришо, но белгиецът допусна и грешка - 15:30. Стигна се до страхотно разиграване със супер комбинация - чудесна защита и последвал прехвърлящ удар, а атаката бе завършена с къса по диагонала, която отказа Зизу - 30:40. Ново отлично отиграване от Димитров и 40:40. Грешка на Бергс и авантаж за Гришо. Грешка и пробив за българина!

3:0 - белгиецът успя да се добере до 15:30 в своя полза с доста добри ретури. Блестящ ас от Гришо и 30:30 - втори негов ас в третия сет. Последва обаче много голяма грешка от форхенд воле в мрежата, при положение, че кортът бе отворен по диагонала. Мощен форхенд обаче от Гришо и равенство 40:40. Супер първи сервис и 3:0 за Гришо. 

3:1 - Бергс започна със силни удари и Гришо сгреши, и то на два пъти със закъснял форхенд - 0:30. Сервис в тялото на Димитров - 0:40. Първа точка за Димитров - 15:40. Ново добро отиграване от белгиеца и гейм за него. 

4:1 - точен форхенд от българския тенисист от средата на корта към диагонала, който накара Бергс да сгреши - 15:0. Много чист ас и 30:0. Грешка от Гришо и първи точки за неговия опонент в гейма - 40:15. Последва и такава от Бергс и гейм за Григор.

5:1 (ПРОБИВ) - супер ретур на Димитров от Форхенд и точка за посрещата - 15:0. Бергс обаче отговори с ас до линията в средата (15:15). Отново бекхенд ретура на Григор бе важен, като предизвика грешка у белгиеца - 30:15. Аут и два шанса за пробив на Гришо. 

5:2 (ПРОБИВ) - Зизу Бергс успя да върне пробив в ключов момент. Гришо направи няколко грешки и те му костваха много.

6:2 (ПРОБИВ) - Григор започна гейма чудесно с мощен форхенд по диагонала - 15:0. Слайс бекхенд ретур от Бергс за 15:15. Топка в аут и 30:15. Точен първи сервис от белгиеца, след който последва лесна точка - 30 равни. Страхотен ретур на Гришо и мачбол - 40:30. Ас обаче от Бергс за 40:40. Истински шедьовър с удар от форхенд за авантаж на Григор - нов мачбол и победа за Гришо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички