Браво! Младежкият национален отбор на България е на финал на Евроволей!


Браво! Младежкият национален отбор на България е на финал на Евроволей!
Снимка: Официална фейсбук страница на Българската федерация по волейбол

26 0

Българският национален отбор по волейбол за мъже под 20 години се класира за финала на Европейското първенство, което се провежда в Гърция и Сърбия. В полуфинала, изигран в сръбския курорт Върнячка баня, българските национали победиха Украйна с категоричното 3:0 (25:22, 25:20, 25:20).

Още: Страхотно! Младите ни волейболисти триумфираха на Балканиадата!

Страхотен успех за България!

На финала България ще се изправи срещу Франция, която по-рано същия ден надигра Чехия с 3:0 (26:24, 25:12, 25:16). Финалният мач ще се играе в събота, 7 септември, от 19:00 часа българско време, докато отборите на Украйна и Чехия ще се борят за бронзовите медали в 16:00 часа.

Българският отбор, воден от селекционера Мирослав Живков, демонстрира силно превъзходство срещу Украйна. Титулярният състав включваше Симеон Николов, Жасмин Величков, Костадин Козелов, Стилиян Делибосов, Кристиян Титрийски, Александър Къндев и либерото Константин Чипев.

В първия гейм България изоставаше с 6:9, но успя да обърне резултата до 13:11 и спечели гейма с 25:22. Вторият гейм се разви по подобен начин, като украинците поведоха в началото, но България обърна резултата и затвори частта с 25:20. В третия гейм националите натрупаха ранен аванс и завършиха мача с 25:20.

Най-резултатен за България беше Кристиян Титрийски с 15 точки, а Александър Къндев добави 9 точки. Така България ще играе за европейската титла в тази възрастова група за първи път от 14 години.

Мирослав Живков похвали "лъвчетата" за ЕвроВолей 2024, но назова и едно слабо място

Андреа Буратини: Този отбор може да бъде база за българския волейбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички