България би след супердрама, въпреки че бе сериозен аутсайдер: Втора победа - оставаме 14-и в Лигата на нациите по волейбол


България би след супердрама, въпреки че бе сериозен аутсайдер: Втора победа - оставаме 14-и в Лигата на нациите по волейбол
Снимка: volleyballworld.com

2461 0

Националният отбор по волейбол на България записа втората си победа в Лигата на нациите през този сезон. "Лъвовете" се наложиха с 3:2 в драматичен мач срещу Иран (20:25, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11 в отделните части).

Представителният ни тим бе в ролята на аутсайер при сблъсъка срещу предпоследния в класиранието Иран, който все още няма победа във вече седем мача (под него е само Турция). Току над иранците се нареждаме и ние с пет точки - две победи и пет поражения. Лидери са Италия и Полша, които са с по пет успеха и една загуба - по 15 точки.

Много успешно от селекцията на Джанлоренцо Бленджини се представиха центровете ни. Илия Петков бе най-резултатният ни играч с 20 точки, а Александър Грозданов прибави 14. Посрещачите ни Георги Татаров и Аспарух Аспарухов се отчетоха със съответно по 13 и 12 пункта. Вторият блесна в решаващ момент, вкарвайки два аса за 14:10 в тайбрека.

Какво предстои за националния ни отбор по волейбол?

Национален отбор по волейбол България

В неделя от 13:30 е последният ни мач във Фукуока. Съперник на България ще е Словения, който дотук е с актив 5 победи и нито една загуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички