Дея спорт измъчи Левски, но не го спря от защита на Суперкупата на България


Дея спорт измъчи Левски, но не го спря от защита на Суперкупата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1571 0

Левски спечели Суперкупата на България по волейбол, след като се наложи с 3:2 гейма над Дея спорт. С успеха "сините" защитиха трофея, който спечелиха миналата година.

Левски поведе с 2:0, но Дея спечели третия гейм, след което изравни. Двубоят влезе в тайбрек, в който столичани бяха по-добри, макар и тук мачът да бе оспорван. Тайбрекът бе спечелен с 16:14.

Левски спечели убедително първия гейм, а това се повтори и във втория - 25:16. В началото на третия гейм Дея взе преднина от няколко точки, която успя да запази до самия край. Волейболистите на Левски сваляха изоставането си до точка или две във втората половина на гейма, но така и не успяха поне да изравнят.

Най-драматичен се оказа четвъртият гейм, който бе спечелен от гостите от Бургас с 33:31. Левски водеше с 12:9 в средата му, а в края му имаше пет мачбола, но играчите на Дея успяха да се измъкнат.

В решителния пети гейм играта отново вървеше точка за точка. Левски поведе със 7:5 след блокада срещу Димитър Василев. Така размяната на полетата дойде при 8:6 в полза на шампионите.

Дея обаче изравни отново при 12:12, което увеличи още повече напрежението. Но гостите така и не успяха да направят нова брейк точка, с която да поведат, и при втория си мачбол в гейма и общо седми "сините" затвориха срещата с блок-аут за 16:14.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички