Олимпийски игри 2024: Селфито на века! Селфито на мира (СНИМКИ И ВИДЕО)


Олимпийски игри 2024: Селфито на века! Селфито на мира (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1724 0

Кой да предположи, че едни награждаване на Олимпийските игри може да постави на заден план многовековна вражда? И то награждаване на турнира по тенис на маса... или иначе казано - пинг-понг. 

Корейско обединение 

По-рано тази година Северна Корея провъзгласи Юга за враг №1. Напрежението между двете страни е в своя пик, като заплахите изглежда стават все по-сериозни от страна на "севера". 

Олимпийците на двете страни обаче явно не са получили съобщението за вражда, след като отборите на двете държави се качиха на почетната стълба в турнира по тенис на маса. 

Северна Корея спечели сребро, докато Южна - бронз, а по време на награждаването атлетите на двете страни си щракнаха селфи: 

Северна и Южна Корея - война в политиката, мир в спорта

Севернокорейските състезатели Ри Джонг Сик и Ким Кум Йонг, южнокорейците Шин Ю-бин и Лим Джонгхун, както и победоносният китайски отбор Уан Чуцин и Сун Инша - всички те се излъчиха в телефона на Лим, който беше "Самсунг", произведен в Южна Корея. 

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

„Селфи с националните флагове на двете Кореи и телефон Samsung“, написа най-четеният всекидневник в Южна Корея "JoongAng Ilbo". 

„Поздравих ги, когато ги представиха като сребърни медалисти“, каза Лим пред корейските медии след церемонията по награждаването.

Южнокорейските телевизии многократно пускаха видеоклипове със селфито, като много коментатори разсъждаваха seriozno върху значението на неочаквания момент на единство. 

Ето това е силата на олимпийския дух. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички