Adidas и спортно-елегантния стил


Adidas и спортно-елегантния стил
Снимка: Freepik.com

523 0

Adidas заема едно от главните места в световните класации, като водеща марка, която съчетава спортния стил с елегантност и удобство. От своето създаване през 1949г., до момента, Adidas е емблема за качество и комфорт.

С иновативните си дизайни в спортните облекла, Adidas привлича не само спортисти и активни хора, но и създава цяла култура на обличане в градската мода. Марката е известна със съчетаването на свобода на движение и елегантност и е една от първите, които създават спортно-елегантни колекции, подходящи за всякакви поводи и характери.

Не само дрехи, но и обувки Adidas, можете да носите не само когато спортувате, но и при срещи с приятели и на разходка в парка. Стила, предлаган от марката е подходящ както за модерния градски живот, така и за спортните състезания и олимпиади. Точно това прави Adidas една от най-предпочитаните и известни марки в света.

История и Еволюция на Adidas

Adidas безспорно е една от най-известните спортни марки в света. Основана през 1949г., от Адолф Даслер в Герамния, компанията бързо се развива от малък производител на маратонки, до глобален лидер в спортната индустрия.

Историята на Adidas започва много преди официалното основаване на компанията. През 1924г., Ади Даслер и брат му Рудолф започват да произвеждат спортни обувки в малка работилница в Херцогенаурах, Германия. След Втората световна война, двамата братя се разделят, и всеки от тях основава своя собствена компания - Адолф създава Adidas, а Рудолф създава Puma.

С разделянето на дейността на двамата братя в две отделни компании започва и най-известното корпоративно съперничество в историята на спортната индустрия. Ади Даслер взима преднина пред брат си със създаването на иновативния модел маратонки с шипове, които бързо завладяват целия свят.

Вниманието което Даслер отделя на иновацията и високото качество го изстрелват на челните позиции в световните модни класации и превръщат марката в световен спортен символ. В сайта на Dress4Less ще откриете много модели на марката, от които може да изберете най-подходящия за вас и да се убедите в ненадминатите качество и комфорт, които предлага.

Какво представлява спортно-елегантният стил?

Спортно-елегантният стил комбинира в себе си удобство, свобода на движение и елегантност. Уникалното съчетания между модерна визия и комфорт го правят един от най-предпочитаните стилове в света.

Стила се отличава с комбинацията на различни материи и цветове, които съчатават удобството на спортното облекло с елегантността на класическата мода. Dress4Less предлага богато разнообразие от дрехи и обувки в спортно-елегантен стил, които можете да носите както на сбирка с приятели, така и в спортната зала.

Спортно-елегантния стил възниква през 20-те години на 20-ти век и се развива и утвърждава през годините. В наши дни, спортно-елегантният стил е предпочитан, заради практичността и универсалното му приложение. Особено популярен е сред младите и активни хора, които ценят както стила, така и комфорта в ежедневието си.

Adidas е идеален пример за спортно-елегантна мода, понеже сред продуктите на марката ще откриете удобни дрехи, които ви предоставят свобода на движение, но в същото време са модерни, с ярки цветове и запомнящ се дизайн. Когато се облечете по този начин със сигурност ще изпъкнете в тълпата и ще се чувствате като олицетворение на мода и стил, но в същото време – комфортно и свободно.

Adidas в Поп Културата

Adidas е не само световна спортна емблема, но и културен символ. Марката е оставила траен отпечатък върху различни елементи от попкултурата. От музиката и киното, до изкуството и уличната мода, Adidas е символ на бунтарство и стил.

Adidas на музикалната сцена

Марката е безспорен символ в хип-хоп културата. Първия значителен пробив на музикалната сцена идва за Adidas, когато през 1986г., групата Run-D.M.C издава песента  "My Adidas." Сингълът се превръща в химн на уличната култура и е повратна точка за развитието на популярността на марката.

Същата година,  Adidas подписва първия по рода си договор с музикална група, което е и е един от най-важните моменти в историята на варкетинга и популяризацията на спортни стоки. Kanye West е един от многото други артисти, които поддържат и популяризират марката, като дори прави колаборация с Adidas и създава линия от кецове с името Yeezy.

Adidas в киното и телевизията

Огромна популярност за Adidas носи филма “Роки” където Силвестър Сталоун тренира облечен от глава до пети в продукти на марката. Освен този филм, Adidas се появява постоянно в различни сериали, популюрни филми и върху любими герои от киното и телевизията.

Уникалността и стила, които носи марката, подчертават индивидуалността на персонажите и ги карат да изпъкват, което я прави предпочитан избор за спортно-елегантно облекло на снимачната площадка.

Adidas в изкуството

Колаборациите между адидас и световно известни имена в изкуството като Фарел Уилямс и Стела Макартни правят марката още по-популярна и предпочитана. Този тип общи кампании показват също как Adidas е в състояние да постигне перфектна симбиоза между спортния дух и висшата мода, създавайки свободни и удобни облекла, подходящи не само за стадиона, но и за модния подиум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички