Арсенал с първа победа в Шампионска лига: Донарума провали ПСЖ (ВИДЕО)


Арсенал с първа победа в Шампионска лига: Донарума провали ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1594 0

Арсенал записа първа победа през сезона в Шампионска лига. "Артилеристите" победиха ПСЖ с 2:0 насред "Емиратс Стейдиъм". По този начин лондончани събраха 4 точки, а парижани остават с 3.

Арсенал победи ПСЖ

И двете попадения паднаха през първото полувреме, като бяха дело на Кай Хаверц и на Букайо Сака. И в двата случая Джанлуиджи Донарума носи сериозна вина за попаденията. Първо той излезе неразчетено и Хаверц го изпревари, за да вкара с глава, а след това остави топката да мине през ръцете му при коварно центриране от Сака.

През второто полувреме парижани играха много по-добре и създадоха повече в предни позиции, но така и не стигнаха до попадението. Те бяха спрени от гредата по един път в двете полувремена.

В следващия кръг в Шампионска лига футболистите на Микел Артета отново са домакини - срещу Шахтьор Донецк (22.10). Тези на Луис Енрике пък ще играят на "Парк де Пренс" срещу ПСВ Айндховен (22.10).

Арсенал срещу ПСЖ НА ЖИВО

Мачът започва в 22:00 часа!

Първо полувреме

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В първия четвърт час сблъсъкът бе двуостър и атаките валяха една след друга. След първоначалния лек превес за домакините, постепенно гостите започнаха да играят по-често с топката. Все още обаче липсваше чиста голова ситуация, като защитниците и на двата тима се справяха отлично.

В 19-ата минута Хаверц проби отлично отдясно, влезе в наказателното поле и от аутлинията потърси успореден пас на голлинията, но там съперников бранител изчисти.

20' - 1:0! Секунди след това самият Хаверц се разписа. Прекрасно центриране към германеца в наказателното поле, неразчетено излизане от Донарума и Хаверц го изпревари с глава, за да вкара в празната врата. Тросар се отчете с много превзет терен и перфектно центриране.

В 29-ата минута Нуно Мендеш стреля отдалеч, но топката се отклони от външната страна на страничния стълб. Минута по-късно Хакими показа фамозна скорост отдясно и надбяга Калафиори от наглед безнадеждна ситуация. Последва остро изпълнение от малък ъгъл, но Рая изби в корнер.

36' - 2:0! Арсенал удвои предината си - Сака центрира от пряк свободен удар в близост до тъчлинията. Двама играчи на "топчиите" се разминаха с топката и тя изненада Донарума, влизайки в мрежата му.

Второ полувреме

ПСЖ започна по-активно втората част, но първата по-добра ситуация за гол бе за Арсенал. В 52-рата минута Мартинели стреля мощно от въздуха, но Донарума показа прекрасен рефлекс и спаси.

В 66-ата минута ПСЖ бе изключително близо до попадението. След центриране от ъглов удар топката бе технично отклонена с крак, но се спря в напречната греда на "топчиите".

Две минути след това пък Рая трябваше да се намесва с класна проява при изсрел отдалеч.

В 75-ата минута Донарума отново спаси удар на Мартинели в наказателното поле и остави тима си в мача.

Състави

Арсенал: Рая, Тимбер, Салиба, Габриел, Калафиори, Райс, Партей, Хаверц, Сака, Мартинели, Тросар

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Пачо, Маркиньос, Хакими, Невеш, Витиня, Заир-Емери, Баркола, Лии, Дуе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички