Един Терзич вярва в успеха над Реал Мадрид: Ако отидеш на финал, всичко е възможно


Един Терзич вярва в успеха над Реал Мадрид: Ако отидеш на финал, всичко е възможно
Снимка: Getty Images

551 0

Мениджърът на Борусия Дортмунд - Един Терзич, заяви преди финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, че миналите разочарования само подхранват волята за спечелване на трофея в най-комерсиалния европейски турнир. "Жълто-черните" излизат за втори успех в надпреварата, след като постигнаха първия си такъв през вече далечната 1997 година.

Думите на Терзич преди финала

"Ние винаги придобиваме опит и го използваме. Проведохме много разговори през последните дни и седмици и е важно играчите да знаят колко специален е този мач. Може би, ако си млад, както беше през 2013 година, си мислиш "това е първият ми финал и предстоят още", но не е никак лесно да се класираш за финал. Последният двубой от първенството през миналия сезон вече е част от живота ни и част от пътя ни към успеха", сподели наставникът на Борусия Дортмунд.

Още: От тях зависи всичко! Фюлкруг и Винисиус ще решат финала в Шампионска лига между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид

"Това не беше най-красивата глава в живота ми, но мисля, че беше най-важната, тъй като показва, че няма значение колко е трудно - изправяме се и продължаваме. Миналата година разбрахме колко трудно може да бъде, но това вече няма никакво значение, тъй като сме тук на финала на Шампионската лига и това е красивата част от нашия спорт. Преди десет години никога не съм мислил, че ще бъда на "Уембли" за финала, но преди четири месеца, когато се класирахме за фазата на елиминациите, със сигурност си го представях. Всичко в живота започва с вяра. Загубихме важни играчи през лятото и може би щеше да отнеме известно време да компенсираме липсата им".

"Не успяхме да бъдем на най-високото си ниво през септември, но сега сме съвсем различен отбор. Готови сме да се борим за спечелването на трофея. Ако играеш 10 мача срещу Реал Мадрид, това е доста трудно, но ако отидеш на финал, всичко е възможно. Става дума само за един мач. Трябва да бъдем смели. Карло Анчелоти вече постигна успехи с различни отбори. Това е модел за подражание като мениджър, но ние не сме тук, за да видим как Реал Мадрид вдига трофея", каза още специалистът.

Двубоят на емблематичния "Уембли" е с начален час 22:00 (българско време), а Вие ще можете да проследите развоя му НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Още: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА в Шампионска лига?

Карло Анчелоти разкри дали Тибо Куртоа ще пази на финала за Реал Мадрид срещу Борусия Дортмунд

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички