Исторически финал, драма и много болка: Кошмарният спомен за Борусия Дортмунд на "Уембли" (ВИДЕО)


Исторически финал, драма и много болка: Кошмарният спомен за Борусия Дортмунд на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

971 0

Броени дни остават до кулминацията на сезон 2023/24, а именно - неговият завършек, финалът на Шампионска лига между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид в Лондон на емблематичния "Уембли". "Жълто-черните" обаче имат един конкретен и много болезнен спомен от този стадион през вече далечната 2013 година.

Борусия Дортмунд не иска да си спомня финала от 2013-а...

Финалът на сезон 2012/13 в Шампионска лига противопостави "жълтата подводница" с Байерн Мюнхен. Това бе финал за историята, тъй като за пръв път Шампионска лига видя два германски тима да се изправят един срещу друг в решаващата среща. И двата тима играха невероятен футбол, отстранявайки грандове като Реал Мадрид и Барселона, но един от тях трябваше да си тръгне със сребърния медал.

Още: Лято 2024: Трансферите, които ЧАКАХМЕ - Реал, Барселона, Сити, Ливърпул, Арсенал, Байерн, ПСЖ, Юнайтед, Челси, Ювентус, Милан (ГАЛЕРИЯ)

След като поведе в резултата чрез Марио Манджукич, Байерн, предвождан от Юп Хайнкес, намали оборотите и Борусия, начело с Юрген Клоп, изравни след точно изпълнена дузпа от Илкай Гюндоган. В последните минути обаче "жълто-черните" се сринаха. Баварците организираха контраатака и се възползваха от грешка на своя опонент, а в герой се превърна Ариен Робен, който вкарата топката във вратата на Роман Вайденфелер.

Ариен Робен вкара победния гол срещу Борусия Дортмунд

Предстои да разберем дали 11 години по-късно Борусия е забравил за този кошмар, който претърпя. Пред тима на Един Терзич ще се изправи едно от най-големите предизвикателства в модерния футбол - Реал Мадрид, който е гладен за титла №15 от Шампионска лига.

Андрий Лунин притесни Реал Мадрид преди финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд

Лука Модрич проговори за бъдещето си, иска сбогуване като това с Тони Кроос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички