Много от сценария на финала се повтори, но Сити и Интер разочароваха в Шампионска лига


Много от сценария на финала се повтори, но Сити и Интер разочароваха в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1523 0

Манчестър Сити и Интер не успяха да се победят на старта в Шампионска лига през сезон 2024/25. Феновете очакваха зрелище в сряда вечер, но всъщност опасните положения бяха рядкост. Пеп Гуардиола и Симоне Индзаги отново се надцакваха и това разочарова тифозите. Срещата завърши 0:0 (1:0 за Сити през 2023-а), а Кевин де Бройне отново напусна принудително. 

Белгиецът успя да изкара първата част, но след почивката влезе Гюндоган. Тогава се завърна и Фил Фодън, който напоследък отстъстваше от терените. Нищо обаче не помогна на двата отбора пред вратата на противника. Сред най-куриозните ситуациите беше замесен Дармиан, който взе много грешно подаване в опасна атака след почивката. 

Така Сити и Интер ще останат в горната половина на временното класиране и сега ще ги очакват много комфортни съперници. Сити ще гостува на Слова Братислава, а Интер приема Цървена Звезда в началото на октомври.

Сити се бори с Интер

Първо полувреме 

През първите 20 минути бяха домакините логично контролираха топката през повечето време (58%), но Интер имаше превес в създадените голови положения - 5:3. Мерникът на "змията" често беше неточен и това разочарова феновете. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Във втората половина на първата част "гражданите" осезаемо поеха контрола над случващото се, но Интер оцеля при три опасни положения. Тюрам опита да отговори, но опитът му отново не притесни Едерсон. 

В последната минута се наложи медицинска намеса заради проблем с Де Бройне. Белгиецът напусна принудително финала през 2023-а, но сега успя да се върне на терена. 

Второ полувреме 

Срещата продължи с две промени на почивката - Де Бройне очаквано бе заменен от Гюндоган, докато Фодън изненадващо се завърна за сметка на Савиньо.

В 52-ата минута се откри първото по-опасно положения през полувремето. Дармиан се озова очи в очи с Едерсон, но реши да върне топката назад с пета, вместо да стреля. 

70' донесе много опасно положение пред вратата на Интер, но ударът на Фодън бе отразен от Зомер. 

Стартови състави

Maнчестър Сити: Едерсон, Гвардиол, Люис, Диаш, Аканджи, Де Бройне, Силва, Родри, Савиньо, Грийлиш, Холанд
Интер: Зомер, Бисек, Бастони, Ачерби, Дармиан, Аугусто, Желински, Барела, Чалханоглу, Тареми, Тюрам

Maнчестър Сити: Едерсон, Гвардиол, Люис, Диаш, Аканджи, Де Бройне, Силва, Родри, Савиньо, Грийлиш, Холанд;

Интер: Зомер, Бисек, Бастони, Ачерби, Дармиан, Аугусто, Желински, Барела, Чалханоглу, Тареми, Тюрам;

Преди мача

Двубоят е повторение на финала в Шампионска лига през 2023 година, който бе спечелен от "гражданите". Родри тогава вкара единствения гол, донесъл дългоочаквания трофей на английския гранд.

Сити е на върха в класирането във Висшата лига с 4 победи в 4 мача. Интер също няма загуба в Серия А през настоящата кампания, но са едва трети в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички