След 9 точки и 3 чисти мрежи: Емери размаха пръст на феновете на Астън Вила


 След 9 точки и 3 чисти мрежи: Емери размаха пръст на феновете на Астън Вила
Снимка: Getty Images

568 0

Във вторник вечер (22 октомври) Астън Вила победи Болоня с 2:0 на "Вила Парк" с голове на Джон МакГин и Джон Дуран. Така "виланите" заемат лидерската позиция в класирането на Шампионска лига с пълен актив от точки след три победи и три сухи мрежи - единственият отбор с такава статистика в "най-комерсиалния клубен турнир". 

Победа на Астън Вила в Шампионска лига

Сдържан Унай Емери

Според мениджъра на английския тим - Унай Емери, е още много рано феновете на отбора да мечтаят за нещо голямо в първото участие на отбора в турнира от 41 години насам, предаде "Ройтерс".

Унай Емери

"В случай, че продължим същото представяне и да трупаме точки, ще променим целите си и ще опитаме да бъдем сред първите осем отбора", коментира испанският специалист.

Още: Респект за Астън Вила: От зоната на изпадащите до Шампионска лига след над 40 години пауза!

 "Но искам това да стане по естествен начин, да не бъде изненада, защото играем добре. Важно е да сме постоянни, да печелим точки и да се чувстваме добре", добави Емери.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Ако успеят да завършат сред първите осем отбора, от Вила ще се класират директно за осминафиналната фаза. Следващите 16 отбора ще играят допълнителен плейоф.

"Сухите мрежи са следствие на това, че играем сериозно, организирано и, че сме тактически дисциплинирани. Радваме се за вратаря Емилио Мартинес, той много държи да не получава голове", каза още Унай Емери.

Унай Емери

Испанецът нарече представянето на Дуран като резерва "фантастично".

Още: "Сценарийният" футбол на един тактически "изрод": Как Емери прати Астън Вила сред най-добрите 4 във Висшата лига

Болоня има само една точка от три мача с едно равенство до момента. "Казах на момчетата, че всички трябва да дадем нещо повече, начело с мен", коментира треньорът на италианците Винчензо Италиано. "Трябва да се съсредоточим върху детайлите, защото създадохме положения днес, но това не беше достатъчно. Ако някой мисли, че дава 100%, трябва да започне да дава още повече от утре", добави треньорът.

Унай Емери обясни защо не се ръкува с никой от Арсенал след победата над тях

Емилиано Мартинес и Унай Емери заговориха за "невъзможното" и му отвърнаха със "Защо не?"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички