Арсенал с чудовищна издънка, "светците" мушнаха 4 на Чех


Арсенал с чудовищна издънка, "светците" мушнаха 4 на Чех
Снимка: Getty Images/Guliver

880 0

Арсенал изпусна страхотна възможност да окупира върха във Висшата лига преди последния кръг за календарната 2015 година. "Артилеристите" загубиха катастрофално визитата си на Саутхямптън с 4:0, с което понесоха и най-тежкото си поражение до момента в лигата.

Лондончани почнаха по-добре срещата и имаха 2 положения в първите 15 минути. Първият гол на "светците" обаче сериозно обърка плановете на Арсен Венгер и компания. В 19' Пер Мертезакер изчисти топката зад дъгата на наказателното поле, но там с изключително красив удар с външен фалц Куку Мартина я прати неспасяемо във вратата на Петър Чех.

До края на полувремето домакините определено стояха по-уверено на терена, а в 43' Шейн Лонг излезе сам срещу Чех, но ударът му беше отчайващ и той прати топката в аут - 1:0 до почивката.

В началото на втората част заради засада беше отменен нов гол на Саутхямптън, но в 53' домакините удвоиха резултата. Шейн Лонг разигра на двойно подаване със Садио Мане и безпроблемно прати топката във вратата  - 2:0.

20 минути преди края на срещата Хосе Фонте сложи точка на спора с трети гол в мрежата на Арсенал. Капитанът на "светците" остана непокрит при центриране от корнер и с глава заби топката за 3:0.

Две минути преди края на редовните 90 минути Шейн Лонг удари греда, но в продълженията се поправи, отбелязвайки втория си гол в мача - 4:0.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Категоричната загуба не позволи на Арсенал да изпревари Лестър в класирането. "Лисиците", които загубиха от Ливърпул, остават лидер с актив от 38 точки - 2 пред "артилеристите" и 3 пред Манчестър Сити. Саутхямптън пък се съвзе, след като записа 7 поредни мача без победа, в които записа само едно равенство на своята сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички