Безобидните “дяволи” отнесоха само три гола от наперения Ливърпул (ВИДЕО)


Безобидните “дяволи” отнесоха само три гола от наперения Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3291 0

Манчестър Юнайтед понесе нова тежка загуба от Ливърпул. Мърсисайдците се наложиха с 3:0 в първото голямо дерби под ръководството на Арне Слот. Треньорът обаче вече имаше опит срещу сънародника си Ерик тен Хаг. Стратегът на “червените дяволи” вече има повече загуби, отколкото победи срещу наследника на Клоп - 3:2.

В абсолютен герой за победителите се превърна Луис Диас с попаденията си в 35-ата и 42-ата минута. Така колумбиецът отказа съперника още до почивката след нови груби грешки на Каземиро с екипа на английския колос. Крайният резултат оформи Мохамед Салах в 56-ата минута. Египтянинът се разходи необезспокояван в наказателното поле след пас на Собослай. 

Салах остава големият кошмар на Манчестър Юнайтед. Той разполага с 10 гола и 6 асистенции в последните 22 гола шампионатни срещи на Ливърпул срещу “червените дяволи”.

Загубилите остават с една от най-пропускливите защити от началото на сезона. Ливърпул е втори с равни точки на първия Манчестър Сити - 9, и в следващия кръг ще срещне Нотингам у дома. Юнайтед пък е 14-и с 3 точки и ще гостува на Саутхемптън. 

Първо полувреме

Домакините оцеляха при много драматично начало на мача. Възпитаниците на Тен Хаг започнаха остро, но допуснаха още в седмата минута попадение. 

То бе реализирано от Александър-Арнолд от втора позиция, но ВАР отмени попадението заради засада на Салах преди гола. 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

До изминаването на първите 30 минути Ливърпул имаше пълен контрол над случващото се на терена. Топката беше в краката на мърсисайдците през 55% от времето. 

В последния четвърт час преди почивката грешките и за двата отбора бяха често срещани в средата на терена и рядко се стигаше до опасни атаки. 

ГОЛ! Гравенберх разчете лош пас на Каземиро в центъра и намери Салах отдясно в 35'. Египтянинът моментално центрира и намери Диас на втора греда. Колумбиецът прати топката с глава за 1:0! 

ГОЛ! В 42' мърсисайдците удвоиха чрез втори гол на латиноса. Диас отне топката на Каземиро и комбинира с Алексис Мак Алистър. Атаката се разви чрез Салах по крилото и не след дълго колумбиецът завърши започнатото - 2:0. 

Второ полувреме

ГОЛ! Гостите оформиха класика само 10 минути след почивката. "Дяволите" отново влязоха силно в полувремето, но Ливърпул пое инициативата и Салах вкара на любимия си съперник. Египтянинът се разходи в наказателното поле след подаване на Собослай и вкара по диагонал - 3:0!

Ливърпул продължи натиска си и до 80-ата минута едва не вкара две нови попадения. "Червените дяволи" опитаха да отговорят чрез Зиркзее, но "лалето" бе извеждан в сложни ситуации.  

Стартови състави

Юнайтед: Онана, Мазрауи, Де Лихт, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Зиркзее, Гарначо, Каземиро, Далот, Мейноо;

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Конате, Диас, Собослай, Мак Алистър, Салах, Жота, Робертсън, Гравенберх, Александър-Арнолд;

Преди мача

Като фаворит в дербито безспорно влиза гостуващият тим на Ливърпул. Възпитаниците на Арне Слот започнаха перфектно сезона с 2 победи в първите два кръга - без да допуснат гол. Нидерландският специалист определено заглуши критиците си, които смятаха, че след Клоп мърсисайдци ще изпаднат в дълбока криза.

От другата страна, стои домакинът Манчестър Юнайтед. Момчетата на Ерик тен Хаг стартираха сезона с победа срещу Фулъм, но бяха победени по драматичен начин от Брайтън с 2:3, а това поражение отново увеличи напрежението върху треньора на "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички