Бъдещето на Гуардиола в Манчестър Сити отново на дневен ред: Ето какво ще се случи след сезон 2024/25


Бъдещето на Гуардиола в Манчестър Сити отново на дневен ред: Ето какво ще се случи след сезон 2024/25
Снимка: Getty Images/Guliver

1268 0

Хосеп Гуардиола навлезе в последната година от договора си с Манчестър Сити, което повдига въпроса дали ще остане в клуба, с който доминира в европейския футбол.

През последните седем сезона "гражданите" станаха шампиони шест пъти, а през миналия сезон спечелиха титлата във Висшата лига за четвърти пореден път - постижение, което никой друг отбор не е постигал.

Бъдещето на Гуардиола

Още: Хулиан Алварес изненада: Иска да си тръгне от Манчестър Сити - пречело му времето

Най-успешният сезон на Гуардиола с Манчестър Сити беше 2022/2023, когато отборът спечели требъл. През 16-годишната си кариера като треньор, само в три сезона той не успя да спечели трофей. Гуардиола постигна всичко с Манчестър Сити, както и с Барселона преди това, въпреки че не успя да спечели Шампионска лига с Байерн Мюнхен.

 Гуардиола иска да продължи в Ман Сити

Считан за един от най-добрите мениджъри в историята на футбола, Гуардиола се готви за деветия си сезон със Сити. Той остана в английския клуб значително по-дълго, отколкото в предишните си клубове - четири години в Барселона и три години в Байерн.

Множество медии предвиждат, че той може да напусне клуба в края на този сезон, когато договорът му изтича. Въпреки това Гуардиола намекна, че може да продължи договора си с Манчестър Сити, което несъмнено би разочаровало феновете на съперниците в Англия.

"Ако трябва да спреш това, което обичаш да правиш? Обичам тази работа толкова, колкото и когато ме наеха. Така че нека да продължим", категоричен бе Пеп.

Притеснително: Бащата на Ямал каза в кои 2 клуба би играл Ламин, ако не се разбере с Барса

Гуардиола не пуска Де Бройне в Саудитска Арабия: Кевин остава тук

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички