Исторически автогол реши първото дерби във Висшата лига


Исторически автогол реши първото дерби във Висшата лига

1494 0

Висшата лига започна с победа на Манчестър Юнайтед с 1:0 над Тотнъм в сравнително скучен двубой на "Олд Трафорд".

Попадението обаче беше историческо, след като Кайл Уокър си отбеляза нелеп автогол при опит да попречи на Уейн Рууни да се разпише, останал сам срещу Мишел Ворм. За пръв път в историята на Премиър лийг първият гол в шампионата е автогол. ВИДЕО ОТ ГОЛА ТУК

Самата среща беше лишена от особени футболни достойнства, като и двата тима действаха с много брак в действията си. За Юнайтед това беше по-обяснимо, тъй като 5 човека направих дебют за тима. В титулярния състав бяха Шнайдерлин, Ромеро, Дармиан и Депай, а след почивката и Бастиан Швайнщайгер игра около половин час.

Двата отбора започнаха двубоя сковано, като положения липсваха. Все пак в първия четвърт час "шпорите" имаха преимущество, а в 8' опасен удар на Ериксен мина малко над вратата, пазена от Серхио Ромеро.

Първата грешка на лондончани обаче доведе и до откриващия гол в мача. Бенталеб загуби топката в средата на терена, а Депай разгърна нападението, извеждайки Ашли Йънг отдясно в наказателното поле. Крилото веднага пусна за Рууни, който беше останал сам срещу Ворм. Точно преди да нанесе удар, Уокър го настигна, но защитникът, в опит да избие в корнер, мушна топката в собствената си врата - 1:0.

Срещата обаче не стана по-отворена. "Червените дяволи" играеха по-често с топката, но залагаха на дълги и бавни разигравания. От своя страна Тотнъм на два пъти застраши вратата на своя домакин, но Серхио Ромеро отби ударите на Кристиан Ериксен - 1:0 до почивката.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

След нея темпото в мача остана същото, а и двата тима почнаха да бъркат по-често. Най-интересният момент пък дойде в 60', когато на терена се появи Бастиан Швайнщайгер. Той беше посрещнат бурно от феновете на "Олд Трафорд", които го посрещнаха на крака.

Минута след неговата поява Ашли Йънг имаше шанс да удвои резултата в полза на своя тим, но ударът му беше спасен на голлинията от Мишел Ворм.

Малко по-късно Уейн Рууни получи страхотен шанс да се разпише, след като стреля от пряк свободен удар от границата на пеналта. Топката обаче мина над вратата.

До самия край на мача опасни положения липсваха и "червените дяволи" откриха кампанията си с победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички