"Клоп не си позволяваше подобни коментари": Гари Линекер посочи голямата разлика между германеца и неговия наследник Слот


"Клоп не си позволяваше подобни коментари": Гари Линекер посочи голямата разлика между германеца и неговия наследник Слот
Снимка: GettyImages

3990 0

Началото за Арне Слот начело на Ливърпул беше напът да започне разочароващо. Първото полувреме не премина по-добър начин за мърсисайдци и изглеждаше, че новакът Ипсуич владее повече инициативата в мача.

Нидерландският специалист обаче очевидно взе мерки на почивката и във втората част неговият отбор заигра с динамика, а позитивната промяна донесе и два гола за гранда. По този начин те започнаха с успех новия сезон, но особено едно от решенията на Слот остана широко дискутирано след мача.

Арне Слот

След първите 45 минути специалистът реши да замени Джарел Куанса и да пусне на негово място Ибрахима Конате, който се включи много добре в мача. След мача Слот беше попитан за смяната и той отговори, че е чисто тактическа.

Това стана повод бившият голмайстор и настоящ футболен анализатор Гари Линекер да посочи една значима разлика между него и Юрген Клоп , а именно – публично да се обсъжда представянето на играчите.

Смяната на полувремето

Гари Линекер

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Линекер посочи, че Клоп не си е позволявал да коментира своите играчи и ги е защитавал пред медиите независимо от тяхната игра, докато Слот е бил по-отворен с журналистите по тази тема:

Още: Кошмарен развой: Манчестър Юнайтед отнема цел №1 на Ливърпул това лято

„Да говориш открито за представянето на даден играч е нещо, което не се забелязваше при Клоп. Това явно ще е една от разликите между двамата. Винаги съм малко притеснен, когато даден треньор публично критикува свой играч.“

Какво всъщност каза Слот за Куанса

Нидерландецът веднага призна след двубоя с Ипсуич от какво е била продиктувано замяната на Куанса с Конате:

Арне Слот

„Да, тактическо решение беше. Първото нещо, което казах на моите играчи на почивката беше, че няма смисъл да говорим за тактики при положение, че губим толкова много на брой дуели. Не говоря в този смисъл, че Джарел не успя да се справи в своите дуели – много от нашите футболисти загубиха прекалено голям брой.

Сметнах, че Конате ще спечели дългите топки, изпратени от съперниковия отбор и ще надделее над тяхната деветка. Това помогна през второто полувреме и тогава получихме контрол над мача.“

Още: Бивша звезда на Ливърпул: Мохамед Салах не е световна класа

Слот доволен от първия си успех с Ливърпул, но направи много уклончив коментар за Мохамед Салах

Салах пренаписа историята на Висшата лига - задмина всички, Ливърпул на Слот потегли с успех (ВИДЕО)

Заплаха за Робъртсън? Ливърпул се насочва към ляв бек, който от години е свързван с топ клубовете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички