Лестър грабна точка срещу Тотнъм, а Варди вбеси феновете на "шпорите" с жест по болна тема (ВИДЕО)


Лестър грабна точка срещу Тотнъм, а Варди вбеси феновете на "шпорите" с жест по болна тема (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1931 0

Лестър и Тотнъм не се победиха в двубоя помежду си от първия кръг от Висшата лига. Педро Поро се разписа за "шпорите" в 30', а Джейми Варди изравни в 58'. "Шпорите" са отборът, който ще съжалява повече за изпуснатите точки. Най-вече заради първото полувреме, когато тотално доминираха на терена.

През първото полувреме двата отбора не създадоха особено опасности, като в 20' "шпорите" имаха претенции за дузпа след падане на Соланке, но сигнал от съдията не последва. В 30' Педро Поро достигна до топката в наказателното поле и отправи силен удар с глава към вратата,нацелвайки вътрешната страна на дясната греда за 0:1. Определено лондо нчани бяха по-активни през първата част, като имаха 10 голови положения и 3 точни удара. За разлика от "лисиците", които останаха без точен удар през първите 45 минути.

През второто полувреме Лестър се посъбуди и показа по-добра игра. И все пак първата по-добра възможност бе за Тотнъм. В 56' Доминик Соланке си и освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към средата на целта, но Мадс Хермансен направи отлично спасяване.

Две минути след това Джейми Варди скочи, за да засече много добро центриране и пласира хубавия си удар с глава в левия ъгъл за 1:1. 37-годишният нападател се превърна с най-много голове в лигата сред играчите над 30 години.

В 71' отново той стреля към долния ляв ъгъл от наказателното поле, но Гилермо Викарио спаси и изби топката встрани. Малко след това бе заменен и вбеси феновете на "шпорите", като им припомни, че той има една спечелена Висша лига, а отборът им нито една. До края на полувремето така и не успя Тотнъм да стигне до втори гол, въпреки че натисна във финалните минути.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички