Манчестър Сити не трепна пред ранен гол и кошмарно начало, Холанд сгази Брентфорд (ВИДЕО)


Манчестър Сити не трепна пред ранен гол и кошмарно начало, Холанд сгази Брентфорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

41 0

Манчестър Сити постигна успех с 2:1 у дома на "Етихад" в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" допуснаха попадение още в първите секунди, но голямата звезда на тима - Ерлинг Холанд им донесе победата за пореден път от началото на кампанията.

Поредната лекция на Холанд

Двубоят започна по шокиращ начин за домакините, след като Кийн Люис-Потър от Брентфорд получи прецизно подаване в дълбочина и се озова в отлична позиция в наказателното поле. Вратарят на Манчестър Сити реагира бързо и отрази ударът му, но топката не беше изчистена достатъчно далеч. В този момент Йоан Уиса показа бърза реакция, стигна до отбитата топка и с прецизен удар с глава я насочи към мрежата. Топката се оплете в мрежата, а Брентфорд поведе с 0:1, изненадвайки публиката на "Етихад".

Манчестър Сити отговори с блестяща атака в 19 минута. Кевин де Бройне се озова в отлична позиция в наказателното поле, но вместо да стреля, реши да подаде към Ерлинг Холанд. Норвежкият голмайстор демонстрира хладнокръвие и с прецизен удар насочи топката в левия ъгъл на вратата. Перфектен завършек, който изравни резултата – 1:1.

В 32 минута Едерсон изпрати дълъг пас към Ерлинг Халанд, който с лекота си проправи път до наказателното поле. Останал очи в очи с вратаря, Халанд демонстрира класата си, като елегантно копна топката над стража и я прати в мрежата. Манчестър Сити поведе с 2:1.

До края на срещата възпитаниците на Хосеп Гуардиола доминираха, а конкретно Холанд можеше да се разпише на няколко пъти, като дори нацели и страничния стълб.

С победата Сити продължава да е първи с вече 12 точки на сметката си. Брентфорд пък пада до седмото място с 6 пункта.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички