Манчестър Сити отхвърли оферти от 8 клуба за играча, който Гуардиола настоя да остане


Манчестър Сити отхвърли оферти от 8 клуба за играча, който Гуардиола настоя да остане
Снимка: GettyImages

3414 0

Манчестър Сити е отказал да продаде един играч през този трансферен прозорец, въпреки че е получил осем оферти на стойност до 30 милиона паунда.  Сити започна новия сезон във Висшата лига по впечатляващ начин, тъй като се стремят към безпрецедентна пета поредна титла в лигата, разширявайки собствения си активен рекорд от четири.

Отборът на Пеп Гуардиола откри сметката си с победи с 2:0 и 4:1 срещу Челси и Ипсуич Таун, което ги постави на върха на Висшата лига, която се насочва към третия мач. По доста необичаен начин Сити не беше особено активен на трансферния пазар през лятото, като добави само бразилското крило Савиньо и завърналия се Илкай Гюндоган към първия си отбор.

Поради липсата на постъпления, както и поради продажбата на Хулиан Алварес, не е изненадващо, че Сити не са склонни да продадат този прозорец, но те бяха особено непреклонни за оставането на един човек на "Етихад".

Още: Реал Мадрид вече е набелязал голямата си цел, която ще преследва през следващото лято

Гуардиола е категоричен защо не трябва да се продава

Според "The ​​Athletic" Сити е отхвърлил оферти до 30 милиона паунда за 21-годишния футболист Джеймс Макати. Твърди се, че Щутгарт, Фейенорд, Лестър, Нотингам Форест, Саутхемптън, Лил, Ленс и Селтик са направили опити за полузащитника това лято.

Още: За положителната атмосфера: Хосеп Гуардиола раздал паричен подарък на всеки от Сити

След победата на Манчестър Сити в "Къмюнити Шийлд" през август, Гуардиола обясни защо МакАти ще бъде важен член на неговия отбор. "Трудно е да се намерят играчи с чувство за гол в малки пространства, които атакуват последната третина, а МакАти притежава това качество“, каза Гуардиола.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

"Ето защо казах на (футболния директор) Чики (Бегиристайн) в началото на сезона, че не искам да го давам под наем и не искам да го продавам, защото имам нужда от неговите специфични качества в малки пространства. Джеймс има тази способност". МакАти прекара последните два сезона под наем в Шефилд Юнайтед, където вкара 14 гола и асистира осем пъти в 75 мача.

Още: Официално: Манчестър Сити продаде Жоао Кансело на Ал-Хилал

Незаменим? Гуардиола посочи трима от Манчестър Сити, които веднага могат да сменят Ерлинг Холанд

Питаха Пеп дали Холанд е най-завършеният нападател - веднага се сети за Лионел Меси

Тотнъм с невиждана от 5 месеца победа, Холанд вдигна Манчестър с хеттрик (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички