Манчестър Сити се справи лесно с 10 от Уест Бромич


Манчестър Сити се справи лесно с 10 от Уест Бромич
Снимка: Gulliver/Getty Images

1300 0

Английският шампион Манчестър Сити се върна на победния ход във Висшата лига, след като постигна лесна победа у дома над Уест Бромич Албиън. Срещата завърши при резултат 3:0, а головете за домакините бяха дело на Вилфред Бони, Фернандо и Давид Силва. „Гражданите” имаха пълно превъзходство над своя съперник. Те създадоха 43 голови положения, срещу само 3 за Уест Бромич.

Първо полувреме

Срещата започна по кошмарен начин за Уест Бромич Албиън, които останаха с човек по-малко още във втората минута на мача. Крейг Доусън фаулира Вилфред Бони от Манчестър Сити, но не беше санкциониран. Вместо това, реферът Нийл Суорбрик по грешка показа директен червен картон на съотборника му Гарет Маколи.

Очаквано, след това, гостите се затвориха в своята половина. Манчестър Сити започна да оказва натиск, като  опитваше да намери вратата на съперника, но без резултат. В 19-тата минута Франк Лампард имаше добра възможност да открие резултата в полза на "гражданите", но ударът му пропусна целта. Четири минути по-късно удар на Давид Силва беше спасен от вратаря на Уест Бромич в тази среща Боаз Майхил.

Натискът на Манчестър Сити даде резултат в 27-та минута, когато Вилфред Бони откри резултата. Фернандо задържа топката на границата на наказателното поле, след което отправи изстрел към вратата. Получи се рикошет и топката попадна в краката на Бони, който остана очи в очи с Боаз Майхил и прати топката в мрежата на Уест Бромич.Това бе дебютен гол за Бони с екипа на "гражданите".

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Три минути по-късно Бони можеше да удвои преднината на своя тим, но ударът му беше блокиран от защитник на гостите. Вратарят на УБА отново спаси отбора си от сигурен гол, след като отрази удар на Хесус Навас в 32-та минута на срещата.

В 36-тата минута Давид Силва бе изблъскан от Джеймс Морисън на границата на наказателното поле. Реферът отсъди пряк свободен удар в полза на Манчестър Сити, но ударът на Силва беше много неточен.

Пет минути преди края на първото полувреме Манчестър Сити най-после стигна до втори гол, който дойде след центриране от корнер. Вратарят на Уест Бромич се опита да улови топката, но намесата му не беше добра. Джонас Олсон също не можа да изчисти и от грешката се възползва Фернандо, който стигна до топката и я прати в мрежата на Боаз Майхил.

В добавеното време на първото полувреме Серхио Агуеро опита да направи резултата класически, но ударът му беше спасен и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 2:0 в полза на Манчестър Сити.

Второ полувреме

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините, като още в първите секунди Вилфред Бони опита удар към вратата, който обаче беше неточен.  В 51-та минута Боаз Майхил отново спаси отбора си, след като отрази удар на Серхио Агуеро. Последва нов изстрел на Манчестър Сити, но ударът на Вилфред Бони мина встрани от целта. „Гражданите” направиха нови неточни удари, а Уест Бромич така и не успяваше да се доближи до вратата на Джо Харт и да сътвори голово положение.

В 63-тата минута Серхио Агуеро фаулира футболист на противниковия отбор, но реферът прецени, че не трябва да показва картон. Това беше първото нарушение, направено от играч на Манчестър Сити от началото на мача.

Две минути по-късно беше направена и първата смяна в двубоя. Франк Лампард напусна терена, а на негово място в игра за Мачестър Сити влезе Стеван Йоветич.  Той не чака дълго и почти веднага потърси вратата на Майхил. Йоветич стреля от границата на наказателното поле, но ударът му не намери вратата.

В 73-тата минута Уест Бромич бе много близо до това да открие резултата, едва след второто си изпълнение от корнер в мача. Топката попадна в Сайдо Бераиньо, който стреля с глава, но уцели напречната греда. При положението останаха и съмнения за засада.

В 77- та минута Манчестър Сити реши всичко в този двубой, като вкара трето попадение. Голът отбеляза Давид Силва, който след изстрел на Йоветич, отклони топката във вратата на Уест Бромич.

Непосредствено след гола, Мануел Пелегрини направи и втората си смяна в двубоя, като Вилфред Бони бе заменен от Един Джеко. В 80-тата минута Давид Силва също напусна терена, а на негово място влезе Джеймс Милнър.

Малко преди края на редовното време Уест Бромич също направи смяна. Сайдо Бераиньо излезе, а оставащото време до края трябваше да изиграе Виктор Аничебе. Две минути преди края играта напусна и Стефан Сесеньон, а на негово място Юсуф Мулумбу.

В добавеното време на мача Един Джеко стреля към вратата, но ударът му мина встрани от вратата. Двата отбора не успяха да си отбележат нов гол и резултатът след последния съдийски сигнал се запази - 3:0 в полза на Манчестър Сити.

След срещата „гражданите” заемат втората позиция в английската Висша лига, на три точки зад лидера Челси.  Манчестър Сити обаче има и два мача повече от лондончани.

СТАТИСТИКА

Манчестър Сити - Уест Бромич Албиън

Начало: 14:45 ч.

СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ:  1.Джо Харт,  5.Пабло Забалета, 4.Венсан Компани, 20.Елаким Мангала, 22.Гаел Клиши, 15.Хесус Навас, 6.Фернандо, 18.Франк Лампард (35.Стеван Йоветич),  21.Давид Силва (7.Джеймс Милнър), 16.Серхио Агуеро, 14.Вилфред Бони (10. Един Джеко)

Треньор: Мануел Пелегрини

УЕСТ БРОМИЧ АЛБИЪН: 13. Боаз Майхил, 25. Крейг Доусън, 23.Гарет Маколи, 3.Джонас Олсон, 6.Джолиън Лескът, 4.Крис Беърд, 29.Стефан Сесеньон (21.Юсуф Мулумбу), 7.Джеймс Морисън, 24.Дарън Флечър, 8.Крейг Гарднър, 18.Сандо Бераиньо (10. Виктор Аничебе)

Треньор: Тони Пулис

Жълти картони: няма

Червени картони:  23.Гарет Маколи (Уест Бромич Албиън)

Съдия: Нийл Суорбрик

Стадион: „Етихад”

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички