Манчестър Сити трепери: "Гражданите" се запознаха с най-страшното


Манчестър Сити трепери: "Гражданите" се запознаха с най-страшното
Снимка: Getty Images

736 0

Манчестър Сити е изправен пред сериозни последствия, които могат да включват изключване не само от Висшата лига, но и от турнирите като ФА Къп, Купата на Лигата, Шампионска лига и дори Световното клубно първенство. Това беше съобщено от журналиста на "The Telegraph" - Бен Ръмсби, като делото срещу клуба, свързано със 115 обвинения за нарушения на финансовите правила, вече е започнало.

Наказанието на Манчестър Сити

Мнозина конкуренти на Ман Сити в английския футбол смятат, че евентуално отнемане на точки няма да бъде достатъчно строго наказание при доказани нарушения. Изключването от лигата би задоволило тези, които настояват за по-строги мерки, но би предизвикало сериозен хаос, ако клубът продължи да участва в други турнири.

Източникът посочва, че правилата на ФА Къп и Купата на Лигата също предвиждат изключване на клуб, който бъде изхвърлен от своята лига. Въпреки че ситуацията с Шампионска лига е по-сложна, клубът може да се окаже в положение, в което участието му в международни турнири също ще бъде застрашено.

Това би поставило Манчестър Сити в трудна позиция, особено ако бъде отстранен от английските състезания, тъй като дългите периоди без мачове биха повлияли и на представянето им в международните турнири.

Още: Манчестър Сити загуби Кевин де Бройне за дербито с Арсенал?

Пеп изживя кошмар в Шампионска лига, който се вижда в 4.76% от мачовете

Много от сценария на финала се повтори, но Сити и Интер разочароваха в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички