Машина за голове: Ерлинг Холанд почупи рекорди - но не стигна Димитър Бербатов (ВИДЕО)


Машина за голове: Ерлинг Холанд почупи рекорди - но не стигна Димитър Бербатов (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

7728 0

Манчестър Сити нямаше никакъв проблем срещу Уулвърхемптън - победи с 5:1 и държи съдбата си в свой ръце - ако спечели трите си мача до края - ще бъде шампион за четвърти пореден път, нещо невиждано в историята на Висшата лига.

Ерлинг Холанд се върна към головата си форма, отбелязвайки четири попадения - две от които от дузпи. Така норвежецът е близо до това отново да стане голмайстор на първенството, тъй като вече има 25 - Коул Палмър (Челси) и Александър Исак (Нюкасъл) са най-близо до него с по 20.

Само един футболист е вкарвал четири гола в мач от Висшата лига по-бързо от Холанд, който до 54-тата минута отбеляза попаденията. Това е бившият футболист на Сити Габриел Жезус, който го стори до 53-тата минута срещу Уотфорд през април 2022 година.

Освен това норвежкият нападател е третият състезател, който е вкарвал два пъти хеттрик за първото полувреме в мачове от Висшата лига (стори го и срещу Нотингам Форест през миналия сезон). Преди него това са правили само Андрю Кол и Майкъл Оуен.

Холанд все още чака 5-те гола в един мач от Висшата лига

Холанд може и да е единственият играч от Висшата лига, който е вкарвал по пет гола в два различни мача от два различни турнира, но все още не е отбелязвал толкова попадения в една среща от първенството на Англия. Правил го е във ФА Къп срещу Лутън и в Шампионска лига срещу РБ Лайпциг.

Така все още не е влязъл в елитната компания на само петима футболисти, които са съумявали да го сторят. А както е отлично известно - сред тях е и Димитър Бербатов от периода му в Манчестър Юнайтед. Ето и кои са всички:

Гениалният Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед

  • Анди Коул с Манчестър Юнайтед срещу Ипсуич (04.03.1995);
  • Алън Шиърър с Нюкасъл срещу Шефилд Уензди (19.09.1999);
  • Джърмейн Дефоу с Тотнъм срещу Уигън (22.11.2009);
  • Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн Роувърс (27.11.2010);
  • Серхио Агуеро с Манчестър Сити срещу Нюкасъл (03.10.2015).

Вижте повече за това как Холанд се развихри, а Манчестър Сити показа голова мощ (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички