Мнозина опитаха, трима успяха, а един се дъни: Кои са тези, които знаят как да победят Хосеп Гуардиола?


Мнозина опитаха, трима успяха, а един се дъни: Кои са тези, които знаят как да победят Хосеп Гуардиола?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1679 0

Манчестър Сити и Хосеп Гуардиола ще стартират сезон 2024/25 във Висшата лига с една-единствена цел - спечелването на английския елит за пети пореден път. Доминацията на испанския специалист на Осторва е абсолютна през последните години и мнозина се чудят дали някой отбор и съответно мениджър ще успее да я спре.

В настоящия материал SPORTLIVE.BG ще Ви припомни за трите отбора и тримата мениджъри, както и съответните сезони, в които са успели да спрат Гуардиола.

ОЩЕ: Сити отхвърли оферта на Барса, каталунците ще разчитат на Жоао Кансело да убеди "гражданите"

Моуриньо, Конте и Клоп

Първият, който успя да направи това бе Жозе Моуриньо. През сезон 2011/12 Барселона на Гуардиола се бореше за четвърти пореден триумф в Ла Лига, но тогава бе спрян от Реал Мадрид, като начело бе Специалния. Мадридчани постигнаха рекорд в Испания, завършвайки със 101 точки - 9 пункта пред каталунците.

Вторият такъв случай бе през сезон 2016/17. Тогава Челси на Антонио Конте шокира Висшата лига с непознатата за нея схема 3-4-3, която донесе огромен успех на "сините". Лондончани бяха първи с 93 пункта, докато Манчестър Сити на Гуардиола завърши на третата позиция в първия сезон на испанеца на Острова.

ОЩЕ: Неубедителният Манчестър Сити спечели Къмюнити Шийлд след успех над Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

За последно пък Пеп бе детрониран от Ливърпул и Юрген Клоп през сезон 2019/20. Отборът на мърсисайдци тогава бе класа над останалите и сложи край на дългогодишното чакане за триумф на "червените" във Висшата лига. Възпитаниците на германския специалист завършиха първи с 99 точки, а Сити остана втори с 81 пунка на своята сметка.

Артета и Арсенал бяха изключително близо

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

През последните 2 сезона (2022/23 и 2023/24) Арсенал е тимът, който не се дава току-така на Манчестър Сити. В първия случай "топчиите" бяха лидери в таблицата дълго време, но в последните няколко мача загубиха сдадоха първото място на "гражданите". 

През изминалия сезон пък Артета и компания изостанаха само с 1 точка в крайното класиране от "небесносините" и трябваше да претърпят разочарование за втора поредна кампания.

ОЩЕ: Мечтаният играч на Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити се намира в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички