Не само Шампионска лига, Манчестър Юнайтед може да изпусне участие в Европа за първи път от 10 години


Не само Шампионска лига, Манчестър Юнайтед може да изпусне участие в Европа за първи път от 10 години
Снимка: Getty Images

4833 0

Надеждите на Манчестър Юнайтед да се наслади на европейски футбол през следващия сезон понесоха нов удар в четвъртък вечер след победата на Челси над Тотнъм. "Червените" дяволи претърпяха разочароващ втори сезон под ръководството на Ерик тен Хаг, а сега са изправени пред реалната възможност да пропуснат Европа за първи път от десетилетие.

В момента отборът е шести във Висшата лига, а с победата на Борусия Дортмунд над ПСЖ тази седмица тотално ги изхвърли от Шампионска лига за новата кампания.  Победата на Дортмунд означава, че Германия ще се присъедини към Италия за допълнително място в надпреварата през следващия сезон. УЕФА ще ги награди въз основа на представянето на клубовете в европейските състезания през настоящата кампания.

Петата позиция във Висшата лига няма да е достатъчна за място в Шампионската лига през следващия сезон, слагайки край на надеждите на Юнайтед да си осигури място в обновеното издание на състезанието 2024/25.

Още: Попитаха Джейдън Санчо дали ще се върне в Манчестър Юнайтед, а той отговори с 8 думи

Юнайтед може изобщо да не се класира за Европа

Тен Хаг е под голямо напрежение в Манчестър Юнайтед

Все още има възможност Юнайтед тотално да изпусне възможността да играе в европейско състезание - в зависимост от поредица от резултати през идните седмици. Ако Нюкасъл и Челси изпреварят Юнайтед във Висшата лига, а отборът на Тен Хаг не успее да победи Манчестър Сити във финала за ФА Къп, то "червените дяволи" няма да успеят да се класират за Европа за първи път от кампания 2014/15.

Шестият Юнайтед в момента е с една точка пред седмия Нюкасъл, а Челси на осмо място и само на 3 точки за състава на нидерландския мениджър. Първите 4 отбора ще се класират за Шампионска лига, петият ще влезе автоматично в Лига Европа, а шестият не е ясно дали също в ЛЕ, или в Лигата на конференциите.  За да бъде шестото място място в Лига Европа, трябва носителите на ФА Къп да не са се класирали за Европа чрез позицията си в лигата.

Още: "The Athletic" разясни какво чака Тен Хаг като мениджър на Ман Юнайтед

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Юнайтед се изправя срещу Сити на финала на 25 май и ако отборът на Пеп Гуардиола спечели този мач, шестото място във Висшата лига ще се класира за Лига Европа, а седмото ще се класира за Лига на конференциите. Тогава Юнайтед ще трябва да завърши пред един от Челси и Нюкасъл, за да си осигури място в Европа.

И все пак, ако успее да победи Сити на "Уембли", отборът на Тен Хаг автоматично ще се класира за Лига Европа, независимо от крайната си позиция в лигата. А легендарният Гари Невил посочи кои са били "мишките" в отбора на Манчестър Юнайтед.

Още: "Ако искате да бъда съвсем честен..." - Бруно Фернандеш с кратък коментар за бъдещето си

Бруно Фернандеш е първият с коментар за "разпродажбата" в Манчестър Юнайтед

Легенда на Манчестър Юнайтед препоръча на клуба да назначи Юрген Клоп

Манчестър Юнайтед продава Маркъс Рашфорд само при 2 условия

"Още тогава загуби уважението на всички" - грешката с Кристиано Роналдо е коствала много на Ерик тен Хаг

Смени 2-ма от най-добрите за 1:1 с предпоследния: Ерик тен Хаг обясни спорно свое решение

Манчестър Юнайтед иска Роналд Араухо, ще изкушава Барселона с 80 милиона евро?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички