Помощникът на Клоп призна, че е бил желан за негов заместник в Ливърпул - защо отказа?


Помощникът на Клоп призна, че е бил желан за негов заместник в Ливърпул - защо отказа?
Снимка: Getty Images

7756 0

Помощникът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пеп Линдерс, призна, че клубът сериозно е обмислял възможността да го назначи за мениджър след напускането на германската легенда.

Защо Линдерс не оглави Ливърпул?

Според асистента самият Клоп няколко пъти е повдигал темата за приемствеността, но той винаги е бил настроен да напусне мърсисайдци и да се пробва като старши треньор. Точно това той ще направи през следващия сезон в австрийския Ред Бул Залцбург.

Самият Клоп този сезон го е питал 2 пъти

"През последните три години казах "не" на много клубове. Причината за това е моята лоялност към Юрген и "FSG". Още тогава наистина исках да отида някъде и да покажа какво мога.

През последните няколко години Юрген ме попита няколко пъти дали ще заема неговото място. Юрген зададе въпроса миналия сезон и два пъти този сезон, но всеки път аз казвах "не".

Първата причина е, че наистина чувствах, че това е "нашият" проект. Юрген го режисираше и наистина чувствах, че трябва да завършим този проект заедно.

Второ, бях в Ливърпул почти 10 години. Бях готов за нови преживявания: нови хора, собствен персонал, собствени играчи. Дадох всичко на тази група играчи.

Мисля, че отборът щеше да продължи така, ако бях останал. Чувствах, че този отбор има нужда от нещо ново. Но никога не знаеш на 100 процента какъв би бил отговорът ми, ако (президентът на FSG, бел.ред.) Майк Гордън ми се беше обадил. Казваш "не, не, не", но тогава...

Майк каза: "Пеп, ние наистина се съобразихме, но мисля, че ще бъде честно за теб, ако не те назначим след Юрген". Майк е добър човек. Изясних амбициите си. Така беше най-добре за бъдещето.

Отивам в Залцбург за една или две години. Наистина искам да отида там и да създам нещо", каза Линдерс пред "The ​​Athletic". А ето защо, според легенда на Ливърпул, Шаби Алонсо отказа на клуба. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички