Салах пренаписа историята на Висшата лига - задмина всички, Ливърпул на Слот потегли с успех (ВИДЕО)


Салах пренаписа историята на Висшата лига - задмина всички, Ливърпул на Слот потегли с успех (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2924 0

Ливърпул на Арне Слот потегли с победа! Ерата след Юрген Клоп започна печелившо, след като мърсисайдци сломиха с 2:0 завърналия се във Висшата лига отбор на Ипсуич като гост. Това бе вторият мач от откриващия кръг, след като вчера (16.08) Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Фулъм. Така заради головата разлика засега Ливърпул е първи.

Ливърпул сломи Ипсуич на старта във Висшата лига

Гостите не бяха дотам убедителни през първата част, в която положенията за гол бяха малко, но изненадващо бяха повече за Ипсуич. Играчите на Слот бяха затруднени допълнително от факта, че бяха фаулирани цели 13 пъти - най-много срещу тях за първо полувреме от февруари 2009 година насам (тогава срещу Челси - отново 13).

През втората част мърсисайдци показаха различно лице и стигнаха до куп положения. Те отключиха противниковата врата след час игра, когато Мохамед Салах бе изведен от Трент-Александър Арнолд в дълбоко в противниковата половина. Египтянинът не се засуети и благородно подаде вляво от себе си към Диого Жота, който вкара на опразнената врата.

Пет минути след това самият Салах също се разписа. Той показа техника на фланга, след което комбинира с Доминик Собослай и получи топката обратно, макар и след рикошет. Отблизо Салах нямаше проблем да открие головата си сметка.

Любопитното е, че с това попадение той вече е играчът с най-много вкарани голове в първите кръгове от Висшата лига (9), както и състезателят с най-много попадения и асистенции в първите кръгове в историята на турнира (14).

В следващия кръг Ливърпул ще има първи домакински двубой на "Анфийлд" за новия сезон, като приема Брентфорд (25.08). Ипсуич пък има не по-леко изпитание, защото ще гостува на шампиона Манчестър Сити (24.08).

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички