Солскяер: Роналдо щеше да вкарва повече от Холанд в Манчестър Сити


Солскяер: Роналдо щеше да вкарва повече от Холанд в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

488 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер разкри какво се е случило в клуба преди три години, когато Кристиано Роналдо направи сензационно завръщане на "Олд Трафорд".

Още: Бивш играч на Юнайтед: Тен Хаг не ме пусна на клубната база, крие тима от всички

Известно е, че тогава интерес към португалеца имаше и Манчестър Сити, преговорите бяха в напреднала фаза, но по настояване на Алекс Фъргюсън "дяволите" се включиха в процеса и го привлякоха в редиците си.

Солскяер твърди, че ръководството е стигнало до извода, че не трябва да позволява на Роналдо да премине в Сити както заради имиджа, така и заради качеството на съперника.

Думите на Солскяер

"Кристиано е един от най-добрите футболисти за последните 15 години. Играх с него, той има история в Манчестър Юнайтед. Той напускаше Ювентус и не можехме да го пуснем да отиде в Манчестър Сити, защото там вероятно щеше да вкара повече голове, отколкото Холанд сега. Мисля, че пристигането му наруши динамиката в съблекалнята, някои играчи се почувстваха по-малко важни", каза Солскяер.

Той беше мениджър, когато Роналдо се присъедини към Юнайтед, но бързо беше уволнен. Впоследствие се появи Ерик тен Хаг, който каза, че Роналдо не влиза в плановете му и впоследствие 5-кратният носител на "Златната топка" премина в Ал Насър.

Легенда на Висшата лига разкъса Маркъс Рашфрод за слабите му изяви, обвини го в най-лошото

Кристиано Роналдо плащал колосална сума пари, за да живее в апартамент със 17 стаи в Рияд

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички