Срам: Манчестър Юнайтед доближи "зоната на изпадащите" - издънка и пропускът на сезона


Срам: Манчестър Юнайтед доближи "зоната на изпадащите" - издънка и пропускът на сезона
Снимка: Getty Images

297 0

Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 като гост на Уест Хем в мач от деветия кръг на английската Висша лига. С поражението "червените дяволи" вече са 14-и в подреждането с едва 11 точки, колкото вече имат и "чуковете", които ги изместиха от 13-ата позиция.

Манчестър Юнайтед загуби и от Уест Хем

Гостите определено бяха по-добрият от двата отбора на терена през първото полувреме, но направиха много пропуски. Само секунди след първия съдийски сигнал Алехандро Гарначо бе спрян от напречната греда след мощен изстрел в наказателното поле. Диого Далот пък направи пропуска на сезона, след като преодоля Лукаш Фабиански технично, но след това необяснимо и непростимо прати топката над напречната греда от перфектна ситуация и опразнена врата.

През втората част ситуацията се промени и Уест Хем сътвори много повече атаки. Двубоят стана двуостър и зрелищен и това даде резултат. В 74-тата минута Съмървиле се възползва от нескопосано отиграване на Ингс и се пласира на далечната греда, за да засече топката в мрежата. Каземиро все пак изравни в 81-вата след гол с глава.

В 90-ата минута обаче бе дадена съмнителна дузпа за неразчетено действие на Матайс де Лихт. В ситуацията опонентът игра с ръка преди нарушението. Все пак с 11-метровия наказателен удар се нае Джаред Боуен и въпреки че Онана нацели ъгъла, все пак топката се озова в мрежата.

Така "червените дяволи" затвърдиха тенденцията да играят трудно срещу този съперник, като са загубили цели три мача от последните им четири срещи (всички те за първенство).

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В следващия кръг Манчестър Юнайтед има много тежък сблъсък с Челси (03.11), но преди това играе с Лестър за Купата на Лигата (30.10). Уест Хем пък имат визита на Нотингам в следващия кръг (02.11).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички