Точно преди да се пенсионира: Сър Алекс убедил Роналдо да се завърне, но Юнайтед отказали


Точно преди да се пенсионира: Сър Алекс убедил Роналдо да се завърне, но Юнайтед отказали
Снимка: Getty Images

5580 0

Кристиано Роналдо беше на ръба да се присъедини отново към Манчестър Юнайтед през 2013 г. като част от двоен трансфер от 200 милиона паунда, но клубът отказал да го осъществи. Това твърди бившият му съотборник Патрис Евра.

Още през 2013 г., след като си осигури 13-ата титла във Висшата лига в кариерата си, сър Алекс Фъргюсън реши да обяви голямо решение. "Решението да се пенсионирам е нещо, за което обмислях много. Това е подходящият момент. За мен беше важно да оставя една организация във възможно най-силната форма и вярвам, че го направих".

Повече от десетилетие и пенсионирането на Фъргюсън беше предмет на дискусия в последния епизод на The Obi One Podcast, включващ бившия защитник на Юнайтед Патрис Евра.

Неосъщественото завръщане на Роналдо

Евра, който се радваше на седем изпълнени с трофеи години под ръководството на Фъргюсън, казва, че шотландецът е планирал да остане още известно време и дори се е опитал да направи две подписи с шатри – Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

На въпрос дали е плакал в деня, в който Фъргюсън обяви, че се оттегля, Евра каза: „Почти. Това беше един от най-тъжните дни. Не плаках, но бях в шок. Причината беше, че две седмици преди това той ме доведе в офиса си. Каза: "Патрис, виж тези хора. Те мислят, че ще се пенсионирам. Ще бъда тук още 10 години".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

"Той също каза: "99 процента съм сигурен, че ще имаме Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Просто се нуждая от тези двама играчи, за да спечеля отново Шампионска лига.“ Имаше нужда от 200 милиона паунда, но клубът отказа", а след това идва и промяната в решението на Фъргюсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички